reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Pytania o opieke nad dzidzia?

Maxin kupiłam taką z bobovita mleczno-ryżową, dodaje trochę mleka do smaku. Konsystencję robię taką półpłynną żeby przelatywała przez rozbrojony kubek niekapek
bo taką gęstą wypluwała. Bardzo jej smakuje :) Wczoraj zjadła już 80 ml. Przespała jedno karmienie :)

reklama
moja wypija tez bananowa 180 ml juz ale taka gesta ze osiada na butelce pozadnie:) tylko ja mam ryzowa i robi sie ja na mleku:)przesypia z regoly 7-8 godz po niej:)

a moja mala znow nam dala popalic tej nocy :( Nie wiem co jej sie porobilo. Poszla spac o 21, po czym po pol godzinie zaczela sie budzic i tak co zasnela to po paru minutach budzila sie z placzem (miala pol otwarte oczka, byla bardzo spiaca, a nie mogla spac) :( Meczylismy sie tak az do polnocy po czym dalam jej pol czopka Viburcol. Zasnela na 15 min i znow obudzila sie z mega placzem. Ululalam ja w koncu na rekach i zasnela, ale w nocy poplakiwala srednio co godzinke - na szczescie zasypiala dosc szybko potem, ale obudzila sie juz przed 7 :( i oczywiscie z placzem :( Nie wiem czy to zabki czy jakies chorobsko :( Najglupsze jest to, ze w dzien jest w miare ok, wlasciwie to normalnie, bez zmian - bawi sie grzecznie, usmiecha... Naprawde nie wiem o co chodzi :( Czuje sie samotna w nocy i placze, ze lezy sama? Juz ja wzielismy wczoraj do siebie do pokoju w wozku, ale nie wiem czy powiedzialabym, ze bylo lepiej. Chyba niebardzo. A do lozka do nas nie chce jej brac, bo potem bedzie trudno to wytepic :(

A ja mam jeszcze do Was pytanie: czy Wasze dzieci tez sie przebudzaja co chwile w nocy i w dzien czy jak juz zasna, to spia az sie wyspia? Niepokoi mnie to u Ali, ze jest taka niespokojna. Oprocz tego lekarka ostatnio marudzila, ze Alusi trzesa sie rece kiedy sie ja podnosi. W ogole jej sie trzesa jak sie denerwuje, boi albo jest mocno podjarana. :( To chyba cos nie tak neurologicznego :( Dola zlapalam, bo cos niedobrego dzieje sie z moim dzieckiem :( Buuu :( Jutro idziemy do lekarza!

a+t+ jesli chodzi o mojego to w dzien trudno jest mi go uspic na dluzej. wlasnie co juz mysle ze spi to zaraz sie wybudza. w nocy spi mi ladnie narazie.

nie martw sie, na pewno wszystko jest ok, a lekarze jak to lekarze, strasza tylko i nic wiecej.

A+T+A u mnie podobnie mały śpi tylko jeden dłuzszy sen do godzinki a póżniej np trzy razy po 20 min tak około
ostatnio tez ma bardzo niespokojne dni i zauwazyłam ze najlepiej jakby cały czas ktos przy nim był jakby nie chciał byc sam

nie mysl odrazu ze z Alą jest cos nie tak przeciez ona sie tak pieknie rozwija i juz jest taka dorodna moze to drzenie to jej taka cecha mojemu tak fajnie drzy dolna warga i bynajmniej nie z zimna

a ja myślę, że te wszystkie perypetie z dzieciaczkami spowodowane są ząbkowaniem. Fakt, ze lepiej dmuchać na zimne, ale te zębole.........................uh

"W ogole jej sie trzesa jak sie denerwuje, boi albo jest mocno podjarana."
A+T moja tak samo reaguje, nie sądzę żeby to bylo nie w porządku, daj znać co powiedzial lekarz i nie przejmuj sie :)

reklama
Hm, to mnie troche pocieszylyscie. Ja juz nie wiem czy cos robie nie tak, czy serio to zabki, czy ona potrzebuje tak bardzo nazej bliskosci... No nic - pozyjemy, zobaczymy. Mam nadzieje, ze juz dlugo ta szajba nie potrwa, bo ja wymiekam :(

Do góry