reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Pytania o opieke nad dzidzia?

ja paznokietki u rąk też obcinam co 3 dni, a u nóżek to już chyba ze 4 razy...

a ja nie wypełniałam ankiety w szpitau i nic nie dostałam :(

reklama
ja ankiety wypelnilam ale dziwnym trafem nagle mi gdzies zaginely w szpitalu. szukalam i nie znalazlam wiec nie wiem, moze pielegniarka zabrala

Jak przykrywacie swoje dzieci do spania, bo ja malego przez dlugi okres krepowalam ale teraz jest juz zbyt duzy i silny, polozna dala mi jeszcze inny sposob krepowania dzieci starszych ale za duzo z tym roboty.

Ale ostatnio przezylam z tego powodu koszmar bo maly w nocy naciagnal sobie pled na buzke i tak sie przestraszyl ze nie umialam sie uspokoic i potem pol nocy nie spalam bo balam sie ze sie udusi.
I rozmawialam z kolezanka ktora ma coreczke 10 miesieczna i mnie opieprzyla ze nie wolno normalnie przykrywac dzieci tak pod pachy bo czesto sie dusza malenstwa szczegolnie w okresie zabkowania i powiedziala jak prawidlowo trzeba przykrywac.

kasiaczek - to zdradz nam jak Ci kazala, a ja Alusie przykrywam normalnie kolderka - wlasnie pod paszki. Na szczescie kolderka jest duza i (poki co) za ciezka, zeby Ala sobie naciagnela ja na buzke!
I w ogole ostatnio bardzo sie poci w nocy i musze wymyslec cos innego albo do przykrycia albo do ubrania.

Ja też przykrywam kołderką, a brzegi staram się wcisnąć pod materac żeby się nie rozkopała ani nie zakryła główki. Na razie skutkuje :).

reklama
Do góry