reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Pytania o opieke nad dzidzia?

reklama
Anzk - jak zatrudniam moja Mame??? Czy chodzi o zus? Bo to nie ja place zus tylko szwagierka swojej opiekunce. Nie znam szczegolow.

A ja z mama normalnie jestem umowiona na 4x7 godzin w tygodniu i place za godzine. Uwazam ze to lepiej ze Mama się zajmuje dzieciakami niz ktos obcy a glupio mi by bylo żeby Mama harowała regularnie za darmo, tym bardziej że nie byłoby jej na to stać - musi pracować żeby zarabiac kasę, więc gdybym ja jej nie płąciła to musiałaby szukać innje pracy i nie mogłaby sie zajmować dzieciakami. Myślę o tym nie jako o "pensji" tylko jako o rekompensacie za pensję którą by dostawała gdzie indziej. Moze to troche dziwnie brzmi no ale ostatecznie ile mozna wymagac od babci? Szczegolnie jesli nie ma kasy za bardzo.

Aga

Aga

Aga

anzk,ale cudok z tej Twojaj opiekunki:-D:-D:-D
zgred,a mogę spytać ile płacisz mamie za godzinę???bo u mnie będzie podobna sytuacja,..znaczy moja teściówka siedzi se w chacie,bo na emie jest,ale sama z siebie się dzieciakami nie zajmie,a nie wiem czy mi zaraz od września przyjmą do żłobka i przedszkola,bo zur Zeit są w rezerwie,a jakbym wcześniej robotę znalazła to i tak musiałabym mieć co z dzieciakami zrobić...ino u nas jak laski już pójdą do żłobko-przedszkoli to w sumie jakbym ja robiła na zmiany też to najwyżej co 3 tyg byłby week,kiedy musiałaby się nimi zająć po przedszkolo-żłobku...nieważne,bo pierdole bez sera,ale jeśli możesz to napisz

heh. gdybym ja mojej mamie placila za godziny z ktorymi zostaje mlodym jak jestem w pracy po 6 zł to z mojej wypłaty zostawałoby mi 19 zł :)

reklama
Cholipka na jakąś burżujkę wychodzę :) Wiecie mozna sie roznie umowic. Pech chcial ze moja Mama juz tyle zarabiala :)

Aga

Do góry