reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Pytania i obway świeżoupieczonych mamuś

kicrym o ale Ci fajnie... moja mama lekko zestresowana więc ja muszę wszystko przygotować....no za wyjątkiem ciasta:-) a tort zamówiłam w cukierni.

:)

reklama
Ja mialam chrzciny w restalracji i bardzo sie z tego ciesze. Ciasta upiekly tesciowa i moja siostra. Nie musialam pol soboty przygotowywac jedzenia. A Michalinka byla najwazniejsza i w centrum zainteresowania.

no i dopadla nas kolka:szok: i jestem w rozterce, pewnien nasz znajomy doswiadczony tatus (5 dzieci) popradzil dawac do picia herbatke z koperku w butelce, a bylam w czoraj w aptece i dowiedzialam sie ze koperku nie mozna dawac dzieciom takim malym jak nasze a jedynie mama moze go pic, a dziecku dawac po 1 łyzeczce rumianek....i juz zglupialam co robic...od dzis daje tez infacol i zobaczymy z jakim skutkiem

Na herbatce HIPp jest napisane że jest po 1 miesiącu. Ja młodej daję czasem jak jej w brzuszku kręci. Także jest ok.

Witam!
Jeśli chodzi o kolkę Mi położna poradziła ciepłe okłady tzn.nagrzać pieluche tetrową(nie za mocno) i położyć na brzuszek dzidziusia.Albo suszarką ogrzewać brzuszek ruchami powolnymi w stronę wskazówek zegara.Może dziwne się wydać ale mojej małej pomagało

Na herbatce HIPp jest napisane że jest po 1 miesiącu. Ja młodej daję czasem jak jej w brzuszku kręci. Także jest ok.

Post ja podaję herbatkę z Hippa koper włoski od dawna i na pudełku jest napisane, że od pierwszego tygodnia życia:-p mój Antek jest nią dopajany po skończeniu właśnie pierwszego tygodnia;-) ja sobie chwalę tę herbatkę i pediatra powiedziała, że jak Małemu pasuję to mogę dawać:tak: teraz kupiłam jeszcze herbatkę z Hippa na przeziębienie i Mały też ją lubi:-)

Rudka ja podawałam Antkowi Infakol i albo to nie były kolki albo ten lek działo zadziwiająco dobrze:-D myślę, że możesz wypróbować tę herbatkę z Hippa, nawet jak nie pomoże na kolkę to lepiej będą bączki szły - u nas tak jest:-p

rudka ja dawałam małemu esputicon i małęmu pomagał, masowałam też brzuszek albo kładłam na brzuszku i masowałam plecki. Też mam herbatke koperkową z Hippa, mały ją pije sporadycznie ale na puszce jest napisane że po 1 tygodniu. Mi w położna powiedziałą ze moge dawać lekki napar z kopru:sorry2:także co osoba to inaczej mówi

ha no faktycznie.
aż poszłam sprawdzić:-D:-D:-D:-D:-D to nie wiem co mi się ubzdurało. Napewno czytałam że po 1 miesiącu a na tą herbatkę to musiałam bez okularów spojrzeć:-D

herbatki Hippa to fajna i prosta sprawa ale chyba sa slodzone a ja nie chce malegoo do slodkiego przyzwyczajac bo potem tylko slodkie bedzie chcial, a jak dawalam mu sam rumianek to az plakal tak chciał jeszcze hehehe ale ze jest Hipp na przeziebienie to nieslyszalam... dziz zobacze jak poskutkowal infacol

reklama
rudka ja na prężenia mojej niuni dawałam esputicon i właśnie koper z hippa od 1tygodnia, pisze że bez dodatku cukru krystalicznego:-)u nas na szczęście mała nie ma kolek ale właśnie jeszcze się pręzy od czasu do czasu
widze że na tapecie temat chrztu - my mamy za dwa tygodnie 11 pażdziernika i dało się księdza namówić na sam tylko chrzest bez mszy:-)nam takie rozwiązanie odpowiada:-)
muszę poczytać posty i nadrobić zaległości bo nie wiem o czym ostatnio piszecie:-)

Do góry