reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Puchnące I Obolałe Nogi

Witam dziewczyny ja jestem z kwietniówek 2006.Mi na opuchliznę lekarz kazał pić soki z grejfrutów,odstawic herbate i inne napoje i tylko grejfrutowe pić.Może i wam pomoże a poród u was już w drzwi puka.Powodzenia.

reklama
Rano pisałam, że spuchły mi łapki a teraz, w przeciągu zaledwie godziny może, spuchły nogi :-( Wyglądają okropnie.. kostek już prawie nie widać, jak u słonika :wściekła/y: :szok: :-(
Jednocześnie ciśnienie w tej chwili mam 155/80.. czy ono nie jest za wysokie przypadkiem? Do tej pory przez całą ciążę miałam średnio 100/60 :dry:

Joasiek ciśnienie jak najbardziej za wysokie, graniczne jest 140/90
proponuję zmierzyć jeszcze raz, teraz albo rano i jeśli nie spadnie to migiem do lekarza albo na izbę przyjęć :tak:

Zmierzyłam przed chwilką po przebudzeniu i jest 130/70 a więc chyba w porządku :dry: Po południu mam wizytkę u lekarza to jeszcze się dowiem... ale nóżki i rączki dalej jak u słonika :sick:

Joasiek no ciśnienie może być, dobrze że spadło, a robiłaś może badania moczu??
no i koniecznie powiedz o tym lekarzowi bo to chyba naprawdę spore obrzęki skoro zatrzymało Ci aż 1,5 kg wody...

a żeby nie było mi tak wesoło to ja też zaczęłam puchnąć wczoraj wrrrrr
miałam nadzieję że tym razem mnie ominie a tu dupa :wściekła/y:

Wiśnia właśnie badanka moczu ostatnie miesiąc temu, więc chyba jutro powtórzę dla świętego spokoju.. zrobiłabym już dzisiaj ale nie mam pojemniczka na sikołki (u nas dają swój i nie można w innym oddać).

ja jestem coraz bardziej zaniepokojona tymi puchnącymi nóżkami...:baffled::baffled: dzis właśnie zrobiłam badanie moczu, wyniki w południe, wiec jak wybiorę sie na wizytę do mojej gin to spytam co i jak....ciśnienie w normie, wiec nie wiem co jest....:no::no:

reklama
Joasiek zrób badania zrób, nie zaszkodzi na pewno :-)

Mysia jeśli w moczu nie będzie białka to nie ma się czym martwić.

ja w ciąży z Izką miałam ciśnienie w normie i badania też ok a wyglądałam jak balon dosłownie, bolał mnie każdy ruch, krok itp, z rąk wszystko mi leciało...
a stopy miałam jak hobbity z Włady pierścieni :baffled:
po prostu tak czasem jest, organizm zatrzymuje wodę i tyle...
teraz jest o niebo lepiej (przynajmniej na razie)

Do góry