patrycja23
Początkująca w BB
Witam, została mi przyznana władza rodzicielska co to w praktyce oznacza? Ojciec dziecka nie ma ograniczonej
Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
Chodzi mi konkretnie o sytuacji, że gdy ojciec bierze dziecko do siebie i nie chce mi oddać to wtedy zdziałam coś z policją? Skoro wykonywanie władzy jest powierzone mnie? Z tym właśnie że on nie ma ograniczonej
Przyznać jest o wiele trudniej już władzę rodzicielską niż odebrać. Zupełnie inaczej by to wyglądało jakby pozbawiono ojca władzy rodzicielskiej, ale w przypadku kiedy mama straciła uprawnienia to sąd może patrzeć na to bardzo nieprzychylnieJak pisała Katasza, nie da się odpowiedzieć na tak ogólne pytanie inaczej, że ojciec, któremu nie ograniczono praw korzysta z pełni władzy rodzicielskiej. Warto by pani przytoczyła sentencję wyroku. Być może to coś rozjaśni.