reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Przyszle i obecne mamusie :)))

reklama
Nie chce narzekac na Niemcow,ale z ich koryta nie jem,gdyz pracuje,a nie zbijam baki,tak jak wielu naszych kochanych rodakow tutaj niestety...pracuje i tym samym place podatek na tych,ktorzy siedza w domu i w.......... chipsy i piwo przed tv...

Biapl po to tutaj m.in. jesteśmy, żeby wysłuchać jak któraś chce się wygadać :tak:
To ja też zapytam jeszcze raz- jesteś instrumentariuszką? Czyli tą która podaje narzędzia przy operacji?

Biapl mam dokładnie tak samo jak ty nigdy nie wzięłam nawet grosza od rządu tutejszego i wszyscy się dziwią no bo jak to należy się wam :confused: co to znaczy że nam się należy??
tysiące polaków siedzi tu na zasiłkach i płaszczy dupę przed tv tak jak napisałaś i co ? co dalej z ich życie?? czy zastanawiali się kiedyś co będzie za kilka lat? już zdarzają sie sytuacje odbierania dzieci takim delikwentom skoro im nie zależy no to proszę bardzo ja nie jestem za socjalem ,nigdy nie byłam a co przyniesie jutro nie wiem . ale to nie mój sposób na życie

LiLuu dobrze godosz:)polejcie;)Paula,tak jestem pielegniarka z dyplomem,ale pracuje jako instrumentariuszka;)czyli ta,co podaje instrumenty,albo asystuje;)pracowlam kiedys po skonczeniu podyplomowki tutaj tez na oddziale,ale ze wzgledu na Malego i prace na 3-4 rozne zmiany,zrezygnowalam z tego...Rozia nie moze miec Kian podwojnego,no Tata ma niemieckie,a oni sie kiedys musieli zrzec polskiego w 1989 roku,na rzecz niemieckiego:'(...moj M mial wtefy 3 latka...oni pochodza ze Slaska...wiec pewnie wiesz jak to jest...truskafffciu oj ja mysle,ze to jeszcze duzo wody uplynie...potrzebujemy wieksze mieszkanie,no tylko 2 pokoiki mamy,z jednym Dzieciatkiem juz ciasno,a vo mowic z dwoma...ale kiedys w przyszlosci na pewno,no chcemy zeby mial rodzentwo:)Dzieki za wysluchanie:*Lece po Kianka do zlobka:)znow nic nie zrobilam...buuu...oprocz zakupow malych...a pamlety oczywiscie wykupione:'(

Roziu pewnie w niemczech jest tzw prawo ziemi czyli jesli rodzi sie dziecko dostaje automatycznie obywatelstwo niemieckie u nas jest prawo krwii

reklama
Do góry