reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Przyszle i obecne mamusie :)))

Biapl u mnie to jest różnie :-p Właściwie zanim zaczęłam w ogóle obserwację cyklu to nawet nie wiedziałam, kiedy mam owulkę, bo nic nie czułam... a teraz jak już obserwuję to sama się doszukuję czy jajnik kłuje, no i coś tam niby czuję, raz mocniej coś ukłuje, raz mniej... można powiedzieć, że owulkę przechodzę bezobjawowo :tak: W tym cyklu np. praktycznie nawet BJ nie miałam, jakieś tam "reszteczki" tylko :-p Ja już tylko tempką się sugeruję, bo to nie ma co :no: Oszaleć można :-D
Także myślę, że u Ciebie jest OK :-)

edit.:

A może któraś ma ochotę na zdrowe śniadanko? :-p

Ostatnio edytowane przez moderatora:
reklama
Bashi,Paula-dziekuje,no to podtrzymalyscie mnie na duchu:)...a swoja droga,to tez sie zastamnawiam,czy nie zaczac mierzyc tempki,bo tabletek nie biore ,bo po prostu nie lubie i nie chce...myslalam o spiralce,ale sie rozmyslilam,jak sie dowiedzialam o ciazy mojej przyjaciolki,ktora takowa miala zalozona;)...zostaja tylko gumki,albo kalendarzyk;)...a ostatnio powrocila mi znow ochota na igraszki:)...jak przed ciaza z Malym,dlatego usze znalezc sposob na skuteczne zabezpieczanie,ae i rowniez pena swobode;)

Biapl ja Ci polecam mierzenie tempki, bo się będziesz mogła zorientować jak Twój cykl teraz wygląda. Co do środków anty to jest tylko jeden w 100% niezawodny - wstrzemięźliwość ;-) Także nie sugeruj się koleżanką:-) Ja po drugim dziecku planuje założyć. A prowadzisz gdzieś obserwację cyklu?

Biapl tempke musisz mierzyć codziennie, najlepiej o tej samej porze i co najważniejsze rano, zaraz po przebudzeniu :tak:
Jak będziesz chciała to załóż sobie konto na enpr albo ovufriend, to pomożemy ;-) tzn. ovufriend jak sobie wykupisz wersję premium to sam pomaga w interpretacji, no ale wiadomo to tylko program, chociaż ja jestem z niego zadowolona :blink: Natomiast na enpr konta ma większość z nas, więc będziesz mogła też zobaczyć co i jak u innych :-)
Ja się caaaaaały czas uczę :-p
Służymy pomocą :-)

apl tak Jak Paula pisze, musisz mierzyć tempkę o stałej porze po przynajmniej 3 h odpoczynku, czyli najlepiej rano po przebudzeniu. Tylko musisz o jednej godzinie, więc najlepiej nastawić budzik. Na enpr możemy Ci pomóc, chociaż ja w tym temacie też ekspertem nie jestem ;-) Ale jest nas trochę, to razem damy radę :-)

reklama
Do góry