reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Przyszle i obecne mamusie :)))

Witamy i my niedzielnie leniwie ;)

pada więc dziś kanapowo u nas :p

Rozia no dokładnie, Melka też tak ma..w jednym momencie szaleje, bryka hihra się..a po 10 minutach śpi :p
Ona wysyła delikatne sygnały że już czas na drzemkę -np pociągnie się za uszko, potrze oczko.. Mati miał tak samo :)
a czasem to aż się śmieje, bo mała zanim zaśnie potrafi tak szaleć w łóżeczku że niemal je rozniesie, a zaraz się wycisza i śpi
Nagrałam ostatnio filmik, to wam pokaże jak zgram :p
Liluu no maluchy z przemęczenia potrafią niezłego sajgonu narobić :-p
Marysia haha nie rozpędzaj się :p tabletki czuwają żeby kolejnej latorośli nie było ;)
zdrówka dla Ciebie :)
u nas z kolei za trzy tygodnie Mati kończy 6 lat...i też w szoku jesteśmy ...
Roza powodzenia jutro
u nas ostatni rok spokoju...
Lor 38 tygodni... jeszcze trochę cierpliwości, teoretycznie mała ma jeszcze spokojnie dwa tygodnie, choć wiem jak bardzo chciałabyś mieć Lilkę po drugiej stronie i mam nadzieję że córcia nie będzie trenowała Twojej cierpliwości do końca.. ;)

Ostatnia edycja:
reklama
truskaffka - tu nie chodzi o to że ja już chce ją mieć tylko ja ją musze jeszcze urodzić, im dłużej siedzi tym jest większa. Dokładnie tydzień temu miała 3400 a średnio na tydzień rośnie 200/300g. Bardzo nie chce cesarki więc lepiej żeby już zechciała przyjść na świat. Licze na dzisiaj bo mam skurcze regularne co pare minut i przeszłam test ciepłej wody. Czekam aż będą jeszcze częstrze ale jakby co to Mati już spakowany do dziadków żeby nie było później zamieszania. Trzymajcie kciuki żeby się rozkręciło.

Zapraszam dziewczynki zapraszam :-) wpadajcie,dla kazdego starczy ;-)

Marysiu,dostalam 11 godzin w calkiem nowej szkole,i staz zaczynam,tak ze sie zacznie hihi :-) a ty masz etat?
Maksio nauczyl sie chodzic za jedna raczke,jestem z niego dumna.ciekawe kiedy pierwszy raz sie odwazy i pusci. Anecia tez na pewno zaraz pojdzie.

Lori,trzymam kciuki mocno zacisniete.pewnie masz numer do ktorejs z dziewczyn,wiec dawaj znac jak juz pojedziecie do szpitala.

Lor to trzymam kciuki :)
swoją drogą ciekawe jak się sprawdzi ta waga małej, bo różnie to czasem bywa :)
Roszpunka gratki! teraz dostać etat w szkole to nie lada wyczyn :) z małym babcia będzie?
powodzenia!

Dzień dobry :-)

Lori to ja dziś waruję pod telefonem :-)

Truskaffka moja Bianka ma tak samo :-) Czasami to aż łóźeczko chodzi, bo tak wali nogami :-)

Liluu no właśnie piszę,że dzieci są różne i uważam,że nie trzeba być od razu na diecie eliminacyjnej, bo może się okazać,że dziecko bedzie takie jak Bianka i nie będzie źle reagować na dietę matki. Trzeba po prostu obserwować i jeśli rzeczywiście coś jest nie tak, to wtedy dopiero dieta eliminacyjna. :-)

Miłego dnia dziewczynki :-)

Lori kciuki trzymam z Lilka :-DA waga sie nie sugeruj mi powiedzieli ze lilka wazy 4200 :szok: A wazyla 3850

roszpunko nie,nie dukan ja po prostu ograniczylam tluszcze do potrzebnego minimumni nie jem bialego chleba a tylko 2 kromki razowego,nie jem kasz ryzu makaronow i obicielam kalorie do 1200 na dzien no i nie smaze potraw tylko staram sie grilowac piec i na parze gotowac

rozia ;-);-);-)

reklama
Dziewczyny a jak to jest kazdy maluszek ma jechac do ortopedy:confused:
Ostatnio jak była pediatra na ważeniu to sprawdzałabioderka i mówi ze ok. A ja ze strachu zapomniałam zapytac czy musze jechac do ortopedy...Ale teraz w srode ma przyjechac wiec zapytam co i jak , bo w szpitalu nic mi nie powiedzieli.

Do góry