reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Przyszle i obecne mamusie :)))

A moja ma juz bardzo rozmiekczone dziasla ze szok ale żaden ząb nie wychodzi :( mam dość dziś mnie dziecko pokonało jest juz po 23 a ona wciąż nie spi aaaaaaaaa!!!!

reklama
Liluu - każdemu mojemu dziecku pierwszy ząbek wyszedł jak miało 6 mies. (tak około) - Magda - równo 6 mies., Alinka 6 mies. i 2 tyg., a Kubie dzień przed skończeniem 6 mies. wyszły od razu dwie jedynki.
Tak, ze miejmy nadzieje, że to juz niebawem nastąpi. My juz mamy wszystkie jedynki i dwójki, a teraz dwie czwórki.
Jeszcze dwie czwórki na dole i trójki, a potem miejmy nadzieję, że spokój na jakiś czas.

DZień dobry :-)

Czytałam wczoraj po grillu co sie działo cały dzien, ale zapomniałam już :-( Bianka wczoraj zrobiła taką akcję,że jeszcze nigdy tak nie miała... Tak płakała,że nie dało rady jej uspokoić... Nawet piersi nie chciała... W koncu udało mi się ją uśpić, ale jak wstała, to z płaczem i jaj jej dawałam pierś, to na początku nie chciała, a jak załapała, to co chwilę puszczała i w ryk:szok::szok::szok: W koncu po jakimś czasie się uspokoiła i posiedziała z nami przy grillu, a później już normalnie ją spać położyłam i nie było problemu.... Ale takich wariacji jeszcze nie robiła nam...

Ale grill ogólie udany... Nie przyszły 2 pary i było tyle żarcia, że wszyscy pękali z przejedzenia :-) A jutro kolejny grill :-) A co u Was??

Liluuu o którj Ci w koncu mała zasnęła??

Miłego dnia :-)

Cześć lasencje,
my juz po śniadanku, chłopaki sie zbierają na lotnisko na zawody z modelarstwa.

Ja do 14:00 z domu sie nie ruszam bo na tym upale to chyba zdechne. Ja na słońcu jak postoje 5 minut to od razu mi słabo i niedobrze. Tak więc kto mi dotrzyma towarzystwa? :-p

na obiad robimy grilla :) ... a potem na ciasto może przyjadą znajomy z którymi jedziemy na wakacje żeby juz powoli obgadać szczegóły zakupowe.

dziewczyny ząbale juz za niedługo sie przebiją :tak:

Rozia - kurcze ciekawe od czego jej było źle ... może też już sie powoli zbliża do etapu ząbkowego :blink:

Liluu - nie chce żebys mnie źle odebrała i nie chce sie wtrącać...ale po prostu jest mi ciebie strasznie szkoda jak piszesz że mała zasypia o 23:00 i to jak dobrze pójdzie. Z opisów troche mam wrażenie że ona sobie nie radzi z emocjami, po prostu nie umie zasypiać i chyba pada dopiero jak jest mega zmęczona. Próbowałaś zastosować jakies metody nauki zasypiania? ... ja pamiętam że przy Matim poskutkowała metoda Tracy Hog 3 -5 -8 czy cos takiego.
Jak ona sobie tak ustawi teraz zasypianie to jej ta pora zostanie (widze to u kilku znajomych) a przecież dziecko nie powinno zasypiać o takiej godzinie. Dla swojego dobra i rodziców. Nawet nie masz czasu odpocząć.

Truskaffka - super że Mati tak szybko doszedł do siebie. Nie masz wrażenia że wszystkie Mateusze to takie trygrysy brykacze? :-D

ewiru - czy ty tez tak masz że jak leżysz na bokach to sie bolą wszystkie kości? ... ja sie kompletnie w nocy nie wysypiam, budze sie to wszystko mnie boli :-(

Witam sie i JA:-D:-D Ze słonecznego dolnegośląska:tak:
Widze , ze wczoraj tez tu si dzialo:tak: no to rosnie mala imprezowiczka:-D

Lori nie ja tylko na bku spie i leze , bo jak położe sie na plecach to wydaje mi sie , że zaraz cała skóra na brzuchu mi sie rozerwie i szybko zieniam pozycje:tak: Na brak snu wogole nie narzekam, tylko na czeste wstawanie siku:szok::tak:

Lori no albo to ząbki albo brzuszek, bo dzis kupe zrobiła... No nie wiem, zobaczymy jak to bedzie :-)

Ja dzis też pewnie dopiero popołudniu wyjdę z mała,bo jej tez jakos upał nie bardzo podchodzi..

ewiru - ja tylko z laptopem leże na tyłku i oparta plecami o kanape, ale całkeim na płasko na plecach nie leże. W nocy tylko na bokach tylko właśnie mnie wszystkie kości bolą. Czuję sie jak poobijana.

Rozia - no może i ta kupa...ale dobrze że sie juz nie powtórzyło :tak:

Dziendobry

Lori absolutnie sie nie wtracasz i dziekuje za radę u nas jest kilka problemów

pierwszy to to ze w naszym pokoju nie jestem wstanie wstawić łóżeczka wiec spimy wszyscy razem

dwa to jej krutkie sny tzn kapiemy sie zawsze ok 18 ( moze za wcześnie ?)
potem mała zasypia spi 20 minut
budzi sie bawimy sie ok 2 h i usypiam ja juz na sile i zazwyczaj w tym momencie spi juz do rana ale tak jak wczoraj zrobiła pierwszy raz czyli obudziła sie znowu po 15 minutach wrrrrr

szczerze powiem nie wiem co robić :/

Rozia podrzuc jedzonko do mnie :) nie zmarnuje sie a co do Bianki to teraz widzisz jak ja mam na codzień :-p Ale miejmy nadzieje ze to jednorazowo było

katrina ja juz nie pamietam jak to było u mnie :eek: Ale mam nadzieje ze juz wkrótce zaczną sie przebijać

milego dni wszystkim

reklama
Liluu a może kąpcie ją później... My kapiemy koło 20 dopiero..

Bianka chyba odreagowuje wczorajszy wieczór, bo śpi juz ponad godzinę, a o tej porze to tak maks 40 minut śpi..

Do góry