reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Przyszle i obecne mamusie :)))

Lilu, ja zaczęłam po 5 miesiącu, bo jakoś przegapiłam. Zalecają po 4 miesiącu. Ale jak dasz trochę później to nic się nie stanie. Mi lekarka powiedziała, że to jest dyskusyjna sprawa z tym wprowadzaniem, bo co raz wymyślają coś innego. Też później zaczęłam dodawać do kaszki ryżowej, tak jak agnes. A w tesco na polskim dziale nie ma takich? Musiałabyś się przejść za tą manną. A jak nie znajdziesz, to mogę ci wysłać pudełko. My przez te 2 miesiące wprowadzania zużyliśmy jedno:tak: Pytałam kiedyś ile twoje dzieciaki mają lat, jeśli można wiedzieć. :zawstydzona/y:

Agnes, przykro mi:-( A dlaczego tak się stało? Jest ktoś na twoje miejsce? Myślę, że z twoim zawodem szybko znajdziesz pracę.

Ostatnia edycja:
reklama
Liluu - tutaj jest odpowiednik kaszki manny (takiej zwykłej kaszki) nazywa się semolina, powinien być na regale, gdzie są produkty typu mąka itd.

Agnes a nie muszą trzymać etatu dla mamy powracającej z macierzyńskiego ???

A ja zjadłam jednego naleśnika z musem jabłkowym i dżemikiem oczywiście truskawkowym :-p i mam dość :baffled:

Katrina ja karmie tylko piersią nie dokarmiam :)
semolina to co innego niż grysik w pewnym znaczeniu bo grysik jest z pszenicy a semolina z pszenicy durum jest dużo twardsza a producenci mylnie piszą na opak. grysik-semolina :) acha i ma inny smak używam semoliny do ciast bo ma wiecej białka w sobie.

Czyli poczekać z tym wprowadzaniem aż skończy te 4miesiace czy juz podawac ? Bo znalazłam gdzie artykuł ze w 4 miesiącu życia dla dzieci cyckowych ,kurde juz sie człowiek gubi :baffled:

Aaa i kupiłam dziś kaszke manne z bobovity ale jest z mm : ( i kupiłam grysik błyskawiczny taki zwykły ech pogubilam sie :eek:
Katrino a ty jak wprowadzalas ?

oki wstrzymuje sie do puki nie skonczy 4 miechy

Ostatnia edycja:
i po zakupach :-) Kupiłam sobie trampeczki :-) zwykle nie chodze w takich, ale były sliczne :-) I na dodatek biale :-) tez w takich nigdy nie chodziłam :-) Ale m sie ze mnie smieje,że jedno może zalozenie i będa czarne :-D:-D:-D

Liluu kurcze to juz ??? alez ten czas szybko leci... Ja bede pod koniec miesiąca na szczepieniu, to sie zapytam dokladnie jak to z tym glutenem jest :-)

agnes ale kanał...:-( Ja ostatnio dostałam info,że mam gdzie wracać, także jestem spokojniejsza :-) Aczkolwiek jak bym mogla, to nie wracałabym tam... ale myslimy o drugim dziecku, a tu mam jednak ten komfprt,że mam umowe na nieokreslony i ogolnie nie robią problemow...

Liluu - kochana mna się nie sugeruj, bo ja odwaliłam niezły numer. Jak Kuba skończył 3 miesiace (zaczął 4) to zaczęłam mu dawać marchewkę, jabłuszko, marchewkę z jabłuszkiem i któregoś dnia Kuba na marchewkę z jabłuszkiem jakoś inaczej zareagował - pomyliły mi się słoiczki i dałam mu potrawkę z królika.
Dałam tylko pół słoiczka i czekałam czy nie będzie sensacji z brzuszkiem. Było OK, więc następnego dnia drugie pół słoiczka i tak w 4 mies. jadł juz potrawki - czyli konkretniejsze rzeczy.
Wieczorem żarłokowi małemu mleko zagęszczałam najpierw kleikiem ryżowym, a chyba w 5 mies. zaczęłam dodawać zamiast kliku miarkę kaszki mannej z Bobovity do mleka.
I tak to trochę trwało - chyba powinno to trwac ok. miesiaca, apotem to juz chlebek, bułeczkę, itd.

reklama
Wow to nieźle wam poszło :) najważniejsze ze Kubusiowi nic nie było :tak:
Ja tez juz próbowałam dawać jej marchewke i jabłko i bananka ale jakos ne była zachwycona więc narazie czekam aż zechce jeść znowu spróbuje za dwa tyg może wtedy a jak nie to i tak ma jeszcze czas .

Do góry