reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Przyszle i obecne mamusie :)))

reklama
hello

Losiczka - ja w ub. roku miałam tyle co i Ty latek, a moja siostra urodziła 4 mies. po mnie, tez miała tyle co Twoja siostra czyli 38 lat (ma córkę 14 lat, synka 7 lat i teraz 4 mies.).

Roszpunka - gratulacje pierwszego ząbka. 6 mies. to taki normalny czas.

witam

padnięta jestem. byłam u lekarza. Olek osłuchowo czysty. katarek delikatny. ale strasznie marudny był, płakał, oczka szkliste. pani doktor mówiła aby dać paracetamol i obserwować. bo moze czasem się coś rozwija. jutro mamy zrobić badanie moczu bo może to infekcja układu moczowego

chociaż ja myslę że to albo zęby albo ból brzucha. bo on dzisiaj zrobił 3 luźne kupki a przy tym strasznie płakał. tak samo płacze jak gazy idą. ale wieczorem już było lepiej. bo wrócił mu humor. nie wiem czy to na lepsze mu idzie czy paracetamol zadziała.

no i pani doktor kazała dawać mu zupki aby pobudzic układ trawienny więc dałam mu dzisiaj kilka łyżeczek. no i mleko modyfikowane poleciła Gerber. no i mamy wrócić do podawania BioGai bo to super działało na jego brzuszek. a widać że on wrażliwy jest jeśli chodzi o jelitka i brzuszek

przepraszam że tylko o sobie ale nie mam sił nawet przeczytać co się działo. jak dziecko jest chore to serce się kraje. biedak tak mi dzisiaj płakał, że nie wiedziałam jak go uspokoić. sama prawie ryczałam razem z nim.

teraz lecę spac bo ten dzien mnie wykonczył psychicznie

dobranoc. mam nadzieję że jutro już Olek będzie pogodny i nic się nie rozwinie

Jestem!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Witam kochane po kilku dniach. Nawet jak miałam kompa w domu to nie miałam czasu dłużej posiedzieć i poczytać:(
Antek zrobił się bardzo absorbujący. Próbowaliśmy zostawić go u moich rodziców ale niestety po 5 minutach mama dzwoni że mamy szybko wracać bo Antek cały czas płacze aż się zanosi i od tego czasu cały czas ze mną. Nawet jak wyjdę do toalety to jest płacz:(
A po za tym to raczkujemy i chodzimy przy meblach,więc oczy trzeba mieć wkoło głowy i trzeba być blisko,żeby sobie krzywdy nie zrobił bo u nas bardzo ciasno:(

Roszpunka
gratki ząbka.6miesiąc to tak w sam raz. Antek pierwszy dostał jak tylko skończył 3 miesiące a teraz ma ich 8.

Ilonka niestety nikt w sprawie pracy się nie odezwał,ale to chyba dobrze bo nie wiem jak ja pójdę do pracy przy takim płaczku.Będziemy chyba jeszcze pasa zaciskać do wakacji może jakoś przetrwamy.

Losiczko
piękne torebki weszłam przed chwilką na allegro bo zamawiałam antkowi smoczek do butelki i zerknęłam sobie. Szkoda,że narazie nie mogę sobie pozwolić na taki zakup:( Ale ta co Ilonce szyłas powala:) i ta z kokardką.

Katy spóźnione życzenia 100 lat i maleństwa w ramionach.

Lilu Sylwia całuski dla maluszków.

Martuś jak się czujesz?

truskafka jak tam Amelka?
Nie mogę wszystkim odpisać bo już nie pamiętam:(

AAAAAAAAAAAAAAAA i w końcu założyłam konto na fb jakbyście chciały mieć mnie w znajomych to zapraszam. Violetta Popielewska.

LiLuu wie co dobre :-) :-D

Agnes mam nadzieję, że Olusiowi przejdzie katarek i nic złego się nie przypląta :tak: Dużo siły kochana :*

Violu nareszcie się pokazałaś :tak:
Oj, ale z Antosia mamusiny cycuś się zrobił ;-)

Kochane ja jutro (a właściwie już trochę dzisiaj
:-p) lecę na badanka, ciekawe co mi wyczytają z tej mojej krwi :-) mam nadzieję, że moja choroba, a raczej jej resztki nie zaburzą wyniku… :confused:

Dziendoberek :-):-):-)

Młode mamusie :-) tak to niestety jest. Maluszki płacza czasami nie wiemy dlaczego a my beczymy z nimi tzn ja beczałam.Ale z każdym dniem będzie lepiej :tak::tak::tak:.

Jak czytam że Pawełek Ilonki całe nocki już przesypia to ja robie tak :szok::szok::szok: bo mój Szymuś dopuki karmiłam go piersią 18 m to budził mi sie po 4-5 razy w nocy. A ja i tak byłam zadowolona.

Violu dobrze że wróciłaś :-) a co do torebki to możemy sie jakoś dogadac :-) tzn ja Ci wyślę a Ty zapłacisz jak będziesz miała i tyle :-):-):-) daj znać jakby co :-)

Katrino wiemy że wiek nie jest aż taki ważny same widzimy ze starszym dziewczyną sie udaje. I mówie tu o Kłaczku i Sandy .Proszę Cię bardzo nie będę Wam sie wcinała w wątek ale pogratuluj dziewczyną z całego serca i powiedz że trzymam za maluszki kciuki :-):-):-)

A ja byłam wczoraj z Kubula na baliku. Było świetnie. Na koniec dzieciaki tanczyły dla rodziców ( oczywiście łezka sie pokulała :zawstydzona/y:) a na koniec rodzice tańczyli z dziecmi i Becia rozruszała troche bioderka :-D:-D:-D

Polki przyjechały czekam za babka z torebkami więc do konca tyg szuranka po dziurki w nosie :-) ale ja jestem hapy :-)

Spadam kochane MIŁEGO DNIA :-):-):-)

reklama
Witam:)
Agnes zdrówka dla Olusia oby się nie rozchorował

Kasia es widziałam na fb Twoje księżniczki są cudowne a to zdjęcie co leżycie sobie we czwórkę powala:) zdrówka dla dziewczynek. Jak będziesz miała chwilkę to napisz ile teraz ważą?

Paula &&&&&&&&&&&&&&&& za wyniki

Katrina
jakbym czytała o moim dziecku. Nawet z jedzeniem od kilku dni problem nie chce pić mleka i jeść kaszek i zupek ale np wczoraj gołąbki z ziemniaczkami wcinał aż mu się uszy trzęsły.

Losiczko dziękuję,że byłabyś w stanie tak zaufać, ale wiesz gdybym chociaż znała datę kiedy będę miała kasę.......................

Założyłam fb ale pewnie minie trochę czasu zanim go opanuję dla mnie to czarna magia.

Do góry