reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Przyszle i obecne mamusie :)))

reklama
Liluu a kapustke to kupujesz zwykłą czy włosną na gołąbki ????????????????
Rozia i coś wybraliście ???????? tzn macie coś na oku juz ??? :-)

Piąteczko to czyli co ...iśc tam bo daszą mi na 3 miesiące umowe pozniej na rok i co dalej robić ????no tak rżnąc głupa ale jak 2 1 lub 2 m-cu jakis szpital mi wypali ????to co wtedy ze mną zrobią

Rozia tak jak napisalam Piąteczce dają mi od 26 umowe na 3 miechy....pozniej rok ,ale wiesz jak to u mnie jest jeden dzien chodze ok a na drugi moge juz w łozku lezec :/
boje sie bo jak tu sama zrezygnowalam tzn dalam wypowiedzenie to mi pozniej kuron nie bedzie sie należał chyba

mowie Wam w szoku jestem bo wszystko na raz sie zebrało :rofl2:

mamy kilka opcji... ale jeszcze się nie zdecydowaliśmy na nic konkretnego... Ale wygląda na to,że łazienka będzie w odcieniach szarości :-) No i koncepcja mojej kuchni dziś upadła, bo widzieliśmy się ze stolarzem i on nie ma takiego koloru jak ja chcę :-( I albo będzie wenge z białym połyskiem albo sam biały...

Martuś ale jak masz umowę na 3 miechy, to już będziesz chroniona... Także nawet jakby po macierzyńskim mieli Cię zwolnić, to kuroniówka będzie Ci się należeć... Dopytaj się tylko czy wystarczy,że będziesz mieć umowę na 3 miechy, czy musisz oprócz tego przepracować ten 1 miesiąc... Bo jeśli nie musisz, to oni nie mogą Cię zwolnić, bo masz umowę na 3 miechy i później masz automatycznie przedłużoną do dnia porodu, a wtedy jak coś, to zus będzie Ci płacił macierzyński...

Ale przynajmniej się coś dzieję i to na dobre zmiany są, więc co się martwisz ;-)

Ostatnia edycja:
Madzik wiesz jaka ja panikara jestem :D wiec u mnie to norma hi i dlatego biore wszystkie za i przeciw ....wiem wlasnie ze napewno mam 1 umowe u nich na 3 miechy pozniej na rok,kurcze ale czy kuronia dostanę ....w to wątpię

Piateczko a jak mnie cos złapie w 1 miesiacu to co wtedy?

ufff mam sajgon w glowie ale co ma byc to bedzie :D
byle w brzuchalku było wszystko ok

zmykam miesko smażyc a jutro od rana wyjazd chatki szukac i oglądać :*
Buuziolki Kobietki moje Kochane

Ostatnia edycja:
No ale tam się zwolniłaś, ale tu masz pracę, więc jeśli Cię zwolnią po powrocie z macierzyńskiego, to już nie z Twojej winy... Dowiedz się tylko czy musisz koniecznie przepracować ten miesiąc czy wystarczy Ci umowa na 3 miechy :-)

malami § 3. Umowa o pracę zawarta na czas określony lub na czas wykonania określonej pracy albo
na okres próbny przekraczający jeden miesiąc, która uległaby rozwiązaniu po upływie trzeciego
miesiąca ciąży, ulega przedłużeniu do dnia porodu.

i wtedy jesteś że tak powiem w domu

reklama
jestem tak zmęczona że juz na oczy nie widzę :( a jeszcze muszę sosik zrobić i poczekać aż się uduszą :no:

Ilonko pytałaś jaką kapustę używam ja osobiście wolę zwykłą białą :)))

Ostatnia edycja:
Do góry