reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Przyszle i obecne mamusie :)))

Ilonko staram się kurować więc zobaczymy jak pójdzie. Jednak się skusiłaś na racuchy rozumiem że te drożdżowe :blink:

mam pytanko czy jak już 6 dni mam taką samą lekko podniesioną temp. i nic się nie waha ani nie skacze to znaczy że coś jest nie tak?

Cat witamy musisz wziąć na wstrzymanie bo się psychicznie wykończysz. Niestety większość dziewczyn tu była jednak zdziwiona że niestety to nie zawsze jest tak prosto w ciąże zajść ale głowa do góry :tak:

reklama
Adaw, dziś u nas zimno,9 stopni, ale słońce co chwila przebija się przez chmury. Korzystam jeszcze póki nie zasypało śniegiem:tak: Ma podobno padać deszcz ze śniegiem w najbliższym czasie.

Ilonka, w odpowiedzi na pytanie sprzed paru dni, mam zamiar dawać coś innego do jedzenia nie wcześniej niż w 5 miesiącu. Mam taką lekarkę, która jeszcze mnie leczyła od urodzenia, zobaczę co powie. Starej daty jest, więc pewnie będzie kazała dawać coś przed 6 miesiącem. No i zobaczymy co Maksio na to, bo może pogardzi cycusiem i będę musiała go dokarmiać.A póki co cycuś.
No a co do spania to ja prawie zawsze wyspana jestem, bo Maksio w nocy pociągnie 10 minut i idzie dalej spać. Ale to budzenie co 2-3 godziny jest męczące i tak.
A gdzie teraz twój P pracuje??? Bo chyba coś przegapiłam, a on jest codziennie w domu:confused:

Cat, witaj.

Ada, właśnie mi przypomniałaś, że też dziś racuchy planowałam i drożdży nie kupiłam:dry:

Ostatnia edycja:
Racuszki zrobione... tzn część :) Bo druga część jak małż wróci z pracy :-D:-D:-D

Zdjęcie0920.jpg

Ada tak drożdzowe... dodałam jabłuszko i wyszły PALCE LIZAĆ :-):-):-):-) co do wykresu to faktycznie stoi w miejescu ta tempka Twoja ..........:shocked2: moze termometr sie popsuł ?????? albo może tak powinno być :-D w każdym bądż razie niczym sie nie martw , jest OK!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Roszpunko kochanie .. mąż ten tydzien na miejscu pracuje... w poniedziałek znów do Wawy :-:)-( ehhhh co piękne zawsze sie szybko kończy !!!!!!!! Ale staram sie czerpać z tego ile sie tylko da :) :-):-):-) :-)

Ja dziś nawet luknęłam na te małe słoiczki i juz wiem co kupię małemu....... jabłka ze słodką marchewką :tak: ale to za ok 2 tygodnie dopiero :-)

Ostatnio straszny sie patrzy jak my jemy :szok:

witam i ja!

my już po spacerku. Olinek śpi a ja zaszykuje obiad i szybko do was.
nasz maluszek generalnie daje nam pospać. wczoraj karmiłam o 24 potem 2.30 i o 6. tylko w nocy mam problem bo nie zawsze mu się odbije. generalnie to więcej z nim chodzę aby się odbiło niż cyca ciągnie. czasem i tak po 15 min kapituluję i kładę go do łóżeczka bez odbicia. ale potem mam stresa.

dzisiaj troszke od rana marudny był ale na spacerze zasnął i śpi już 2 godzinę.

ilonka ja mam zamiar słoiczki wprowadzać po 4 miesiącu. jak byłam u pediatry to też kazała wprowadzać gluten od 4 miesiąca. niby mówią że jak na piersi to nowości wprowadzać po 6 miesiącach ale ja nie będę się tego trzymać. zresztą zobaczymy może nasz żarłoczek wcześniej upomni się bo cycuś mu nie będzie starczał

kasiaes kochana myslę o was. trzymajcie się dzielnie na pewno wszystko będzie ok

ania to miłego dnia w pracy. a potem juz tylko odpoczywanie

martus
daj znać jak po badaniach

rozia
ty tak jak moja bratowa. całą ciążę jechała na Przyjaciołach. a ja miałam wielkie plany na ciążę a nic nie oglądałam. ale to był okres wiosenno-letni i szkoda mi było czasu. wolałam na dworze korzystać z pogody. teraz w takie dni to co innego

u nas dzisiaj zimno ale słonce cudnie świeci więc moze po obiadku jeszcze jeden spacerek zaliczymy. musimy korzystać póki nie pada

Ilonka termometr się nie popsuł bo wieczorem inną pokazuje ale jestem w szoku że ta stoi. Niby lekko podwyższona ale nie podoba mi się to. Więc nastawiam się że znowu koło 7 listopada trzeba zacząć starania :tak:
Racuchy wyglądają pysznie. Dopiero będzie fajnie wyglądało jak Papi będzie buzie otwierał jak Ty będziesz jeść wtedy aż żal dziecku nie dać:-D

Rozszpunka u nas pogoda prawie identyczna czyli widzę że dziś wielkie racuchowanie :rofl:

Pamela złotko zdrówka dla Ciebie i małżonka :-D:tak::tak::tak::tak::tak: pewnie sie razem grzejecie pod kołderką :-D:-D
Ada jest OK, nie martw sie ta tempką :tak::tak::tak: trzeba miec nadzieje do konca !!!!!!!!!!!!!!! a moze jednak cośa jest na rzeczy i dlatego tak sie utrzymuje ????????:tak::tak::tak:

agnes to spaceruj sobie póki faktycznie piękna pogoda !!!!!!!!!!!!!!!!!!! niech sie Olunio dotlenia :tak::tak::tak:
U nas taka sama pogoda ,,, słoneczko pięknie świeci,,, ale jednak zimno ,,,, nie wychodziłam z maluchami bo obydwu gile przecinają ware :sorry: :rolleyes::oo:
Chyba dzieci nasze dziś w nocy sie zmówiły i tak pięknie nam spały :tak::tak: :wink::yes::laugh2:

Kurczaczek .......ale pustki :-:)-:)-(
Katka, Małami, Roza, paula, Valkyrie ,Piąteczka , dziama , Viola ,Katrina truskawa Ania ????????????? HOOOOOOOOOP HOOOOOP !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! :wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y: wyłazić gady wy jedne i to szybko !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D

Kasiu,o rany...Trzymaj sie sie dzielnie Kochana,modlę sie za Ciebie i córeczki! losiczko Kochanie jestem z Tobą,oby wszystko sie ułożyło.truskafffka dzięki za fluidki,u mnie życie zatoczyło koło,prawie rok temu ujrzałam 2 kreseczki,czekam na powtórkę:happy2:.lori kciuki za ten cykl,super ż masz tyle energii! katy ale pyszności gotujesz. mniam,mniam!!! marysia zdrówka dla dzieciaczków!Paula masz racje,to tylko nerwy,serce mam jak dzwon,no ale po moich przejsciach byłoby dziwne żeby się na zdrowiu nie odbiło,narazie bazuję na melisce:-),innych ziółek nie używam:-D:-D:-D!AdaW wykresik piękny jak od linijki,trzymam kciuki za 2 kreseczki! Ilonka ale mi narobiłas smaka,a ja nawet siły nie mam wody zagotować na herbatkę:confused:...prześlij parę placuszków:tak:.Ania to miłego ostatniego dnia w pracy!!! piąteczka no dla takiej bandy łobuziaków to trzeba się troche narobić przy bigosie!

reklama
Do góry