reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Przyszle i obecne mamusie :)))

co za dzień. zupełnie bez energii jestem. cały dzień leżę w łóżku. pranie czeka do prasowania. a ja nie mam sił. w ogóle wypluta się czuję. jak dam radę wpadnę wieczorkiem. a jak nie jutro po wizycie.

reklama
losiczka bardzo mocno Cie ściskam ....... płacz ile chcesz dziś ale jutro od rana masz być pogodna pełna energii i chęcia do życia......:tak::tak::tak: u mnie pażdziernik to tez miesiąc porodu aniołka ..... cóż nie ma Go juz...... jest Pawełek , u Ciebie czuję ze tez bedzie ...........:tak::tak::tak: a za tą tabelkę to masz kopa w dupsko ........głupoty opowiadasz takie :wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:

Truskawa a co to sie porobiło ....?????? kuruj sie jakoś babcinymi sposobwami i jakoś to bedzie ....ale wiem jak to jest...ja chyba 4 razy byłam chora w ciązy w tym raz tak na maxa ze z łóżka nie wstawałam .... tak juz jest ze kobiety w ciąży sa bardziej podatne na te choróbska a i jeszcze okres przeziębień sie zaczął także chyba sie tego nie uniknie ,,:sorry: Pod kocyk i sie grzać !!!!!!!!!! :-)
domiśka fajnie ze sie pojawiłaś ;-) pokazałabyś tą swoją piłeczę :tak::-p
Ania jak juz masz 3 na przodzie w suwaczki to zaraz juz bedziesz na porodówce.......:tak::tak::tak:
joasia moze jak odpuścicie to wtedy zaowocuje to i bedzie mały bąbelek :tak: trzymam kciuki &&&&&&&&&&&
Rozia TY to masz nawet w ciąży BMI w normie także jedz te pąkale niech Ci idą w tyłek :-p:-p:-p :-D:-D:-D
Biapl a TY to juz jedną nogą na porodówce .........w razie czego komu dasz znać ze urodziłaś ???Axarai ???????

A ja do domu przyczołgałam sie z taaaaaaaaaaaaaaaaaaką siatą ubrań :sorry::sorry::sorry::sorry::sorry: :rofl2::rofl2::rofl2: wydałam 50zł ale tyle rzeczy nakowałam ze nie wiem gdzie ja to upcham :sorry::sorry::-p:-p ale tego co chciałam to i tak nie kupiłam........u mnie nie mam szans aby kupić ten misiowy kombinezon ....:-( a i bucików nie było na Jasia...w ogóle nie było żadnych ehhhh.....
Dla siebie 3 sweterki. turkusowe welurowe dresy po domu, i 2 pary długich do spania .... dla chłopaków mnóóóóóóóóóóóóóóóóóstwo tez rzeczy, sweterki, bluzy, spodnie dresowe itd... dla m koszulki do pracy ,

także zadowolona jestem ale na razie mam zakaz wchodzenia do tego sklepu... sama sobie tego zakazałam ........ :-D:-D:-D:laugh2::laugh2::laugh2::laugh2::laugh2: bo i tak wiele rzeczy odłożyłam bo 100 było by mało :zawstydzona/y::zawstydzona/y::zawstydzona/y: no ale co teraz sie kupi za 50zł ?? sweter jeden........ a tu mam prawie 20 ubrań :laugh2::laugh2::laugh2:

witajcie - trochę później

Ania - u nas tzn. W republice Irlandii to nie ma JJB, tylko w Irlandii Północnej (czyli terytorium UK), ale być może, że to tylko w North Ireland,

Losiczka - waga wagą, to, że w spodnie się mieszczę o niczym nie przesądza, bo:
1) miałam nadwagę przed ciążą,
2)w nocy miałam chyba atak woreczka żółciowego, stad moja poranna wizyta na BB (nie dlatego, że spać nie mogę), wypiłam miętową herbatę, wzięłam No-spę i po pół godzinie mogłam wrócić do łózka, ale fajnie nie było - zatem trzeba by tak na lekko strawną dietkę się przerzucić

Bobas wyściskany i wycałowany, a waży... nie mało - 8200g i 65cm - czyli taki sobie nie maleńki maluch.

Ilona ale masz nosa do polowania!! i super ciucholand musi być, wszystko na wagę?
ja za to upolowałam, a właściwie mamuśka mi upolowała super spodnie ciążowe czarne, cieplejsze, eleganckie w super stanie, będą jak znalazł do pracy:tak: babeczka mi tylko je skróci, bo na 156cm to wszystkie spodnie za długie:-D
Ania oj leci...wiesz, w pierwszej ciąży pisałam i broniłam mgr hehe to dopiero się działo w moim mózgu:-D
teraz też czasem mam takie dziury w pamięci, że głowa boli:sorry:
Agnes leż bycz się ;) a my czekamy spokojnie na wieści

Katrino uważaj na woreczek ja rok temu się leczyłam skończyło się operacją i najważniejsze nie wolno ci pić mięty !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! ograniczyć nabiał i mięsko ;/ niestety

ilonko - gratuluje łowów , i jak coś to następna @ 30.10 :zawstydzona/y:
truskaffka - a zrobie jej na złość i będę próbować :-D
a pochwale sie ze zostałam dzis ciotką przyszywaną :-D, koleżanka urodziła dziś córeczkę popołudniu..a termin miała na 15.września..:-D:-D dzidzia prześliczna ..ja też chcę taką ...:-D

a czemu ja nie moge wejść na grupę ??

Ostatnia edycja:
no ja już wykąpana teraz tylko doczekać z trudem do 20 i wyrko :-p

Ilonko u mnie wizyta u położnej 29 październik a jutro jadę na szczepionkę anty-D do szpitala a ze szczepionki na grypę zrezygnowałam bo dzwoniłam do swojej ginki a także tutaj dziewczyny na forum mi podpowiedziały żeby się nie szczepić bo za duże ryzyko powikłań jak mówi moja lekarka szczepy powinny być uśpione ale nie zawsze takie są więc koniec nie szczepię się

Aniu - dzięki za informację o mięcie, nie wiedziałam, poczytam coś na temat woreczka.
Ja ogólnie mam chorą wątrobę, ale od czasu ciąży z Kubusiem jest OK. Tak jakby sie zregenerowała, ale wczoraj sobie pofolgowaliśmy - sąsiad zrobił pyszne jedzonko, i pół nocki miałam z głowy.
Powiedz mi jakie miałaś objawy woreczkowe????

reklama
Katrino ciągle było mi nie dobrze ,dużo wymiotowałam po jedzeniu w czasie zaostrzenia choroby to jadłam tylko gniecione ziemniaki bez niczego i gotowane na parze warzywa (marchew i ja mogłam kalafior który zazwyczaj szkodzi) tyko tyle, ból koło żołądka czułam także ucisk na żebra a mięty nie wolno bo pobudza wydzielanie żółci i to pogarsza tylko sprawę i ogranicz koniecznie mleko i jego przetwory

Do góry