reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Przyszłe i obecne mamusie z Bielska-Białej i okolic :)

Ja mam koleżanki, które rodziły dwójkę dzieci i jedno w Wojewódzkim a jedno na Wyspiańskiego i były zadowolone tu i tu. Opinie zależą też pewnie od przebiegu porodu. Od tego na jaką położna się trafi. A myślicie nad szkołą rodzenia?

reklama
Ja osobiście ze szkoły rodzenia nie korzystałam i nawet mi ona szczerze powiedziawszy nie przyszła do głowy ;) Dzisiaj nie żałuję, bo i tak nie wiesz, czego się spodziewać przy pierwszym porodzie i tak :)

Witam przyszle I swiezo upieczone many. Chcialam zapytac o szpitale, ktore wybralyscie do poroduwojewodzki, wyspianski czy Esculap? I wasze opinie, moze wiecie czu zzo jest realne w ogolnym szpitalu na wyspianskiego? Ja mam termin na 31 sierpien, to moj 2 porod, mam badzieje, ze rowniez sn;)

Hej. Ja rodziłam w Esculapie przez cc i jestem bardzo zadowolona.
Niestety ani na Wyspiańskiego ani w wojewódzkim nie możesz liczyć na znieczulenie:/

Hej. Ja rodziłam w Esculapie przez cc i jestem bardzo zadowolona.
Niestety ani na Wyspiańskiego ani w wojewódzkim nie możesz liczyć na znieczulenie:/
Wiem niestety. . Ale boje sie ze tym razem nikomu w escu nie bedzie sie chcialo bawic z moim porodem i jak bedzie sie cisgnelo to zrobia cc, a tego nie chce. Jak rodzilam w 2013 to jeszcze sie zdarzaly porody sn, byl dr Biernacki a teraz juz sa rzadkoscia.

mają już znieczulenie w Wojewódzkim z tego co się orientuje . Co do eskulapa ja ODRADZAM ! Miałam tam rodzić ... odeszły mi wody pojechałam ( rodzilam przed terminem ) przyjeli mnie ,zbadali po czym uznali ,że jestem w 36 tyg to oni się boją przyjąć tego porodu bo jak będzie coś nie tak to i tak będą musieli wzywać karetke i mnie odwozić do szpitala :/ no po prostu zdzikłam :/ Ubrałam się i pojechałam rodzić na wypsiańskim. A w eskulapie skoro nie mają potrzebnego sprzętu do ratowania dzieci to po co w ogólne przyjmują porody ?

Wiem niestety. . Ale boje sie ze tym razem nikomu w escu nie bedzie sie chcialo bawic z moim porodem i jak bedzie sie cisgnelo to zrobia cc, a tego nie chce. Jak rodzilam w 2013 to jeszcze sie zdarzaly porody sn, byl dr Biernacki a teraz juz sa rzadkoscia.

bo w eskulapie cc masowo leci ... pomęczysz się godzinę a i tak zrobią ci cc bo po co czekać .

reklama
Znieczulenie jest w każdym szpitalu, ale nigdzie go nie dostaniecie i wiem to z bardzo pewnego źródła. Do znieczulenia jest potrzebny anestezjolog, a niestety szpitale nie maja tyle personelu:/ bardzo to przykre, ale niestety tak jest.

Oczywiście Esculap jest nastawiony na cc to prawda i przyjmują pacjentki po 36 tygodniu. Esculap rownież posiada potrzebny sprzęt, ale najlepszy oddział dla noworodków ma szpital wojewódzki wiec jak coś sie dzieje czy to w esku czy w Wyspiańskim to odsyłają do wojewódzkiego.

Do góry