reklama
Kania78
...
- Dołączył(a)
- 28 Luty 2011
- Postów
- 8 199
Wow szacuneczek !!!Kania ja robię z tuncxyka jarzynowa i mój k robi z ananasem mi nie podchodzi bo nielubie owoców w salatce ale każdemu smakuje
Z ciast robię orzechowca karpatke i miodownik może sernik na zimno zrobię jak mi czasu stRczy
Ja uwielbiam sałatki wszelakiego rodzaju :-)
ja robie sernik z brzoskwiniami i bezą kokosową , piernik upiekłam, ciasteczka te cynamonowe co Kania, tylko , że Natali nie podchodzą hehe no i drobne cieszyńskie.
a sałatki to ryżową i z makaronu tortellini.
Już nie mogę się doczekać jak spałąszuję karpia
a sałatki to ryżową i z makaronu tortellini.
Już nie mogę się doczekać jak spałąszuję karpia
Kupuję makaron tortelini , tylko zazwyczaj są z mięsem, ser żółty kroję w kostkę, paprykę, ogórek konserwowy,porę drobniutko, kukurydzę,jesli lubisz to groszek konserwowy ,możesz dać fasolkę czerwoną z puszki i majonez.
W necie poszukaj , bo jest sporo też przepisów z tym makaronem.
W necie poszukaj , bo jest sporo też przepisów z tym makaronem.
dawidowe
Fanka BB :)
- Dołączył(a)
- 4 Luty 2010
- Postów
- 5 423
PIZZA
około 0,5 kg mąki wsypujemy do dużej miski, dodajemy szczypte soli, okoł 1,4 szklanki oleju, pół kostki drodży lekko krusząc (nie rozpuszczamy w niczym tylko surowe wrzucami do miski) oraz dodajemy ciepłą wodę (nie gorącą). Na początek około pół szklanki wody. Wszystko rozrabiamy reką jak potrzeba dolewamy wodę. Jak już wyrobie przygotowuje blaszke.
Blaszke natłuszczam lekko olejem nastepnie wkładam ciasto i rozkładam placami na cieńki placek. Nakładam sos (2 łyżeczki keczupy, łyżeczka musztardy i 2 łyżki wody), a potem dodatki wg uznania (jadaje wędline i pieczarki). Na końcu ścieram ser mazarella (ja daje tylko taki sen bo dla mnie innesery to profanacja). Wkładam do na grzanego piekarniki i pieke około 10-12 minut.
Smacznego
około 0,5 kg mąki wsypujemy do dużej miski, dodajemy szczypte soli, okoł 1,4 szklanki oleju, pół kostki drodży lekko krusząc (nie rozpuszczamy w niczym tylko surowe wrzucami do miski) oraz dodajemy ciepłą wodę (nie gorącą). Na początek około pół szklanki wody. Wszystko rozrabiamy reką jak potrzeba dolewamy wodę. Jak już wyrobie przygotowuje blaszke.
Blaszke natłuszczam lekko olejem nastepnie wkładam ciasto i rozkładam placami na cieńki placek. Nakładam sos (2 łyżeczki keczupy, łyżeczka musztardy i 2 łyżki wody), a potem dodatki wg uznania (jadaje wędline i pieczarki). Na końcu ścieram ser mazarella (ja daje tylko taki sen bo dla mnie innesery to profanacja). Wkładam do na grzanego piekarniki i pieke około 10-12 minut.
Smacznego
reklama
makuc
Fanka BB :)
- Dołączył(a)
- 28 Kwiecień 2010
- Postów
- 6 284
DAWIDOWE rzeczywiście bardzo szybko dziękuję! a chciałam Cię zapytać o te składniki na pizzę: Ty ich nie podsmażasz wcześniej?
Ja znam przepis bardzo podobny do Twojego z tym, że składniki tj. wędlina/pieczarki etc. trzeba właśnie najpierw podsmażyć, żeby się nie zeschły podczas pieczenia i przez tekie przygotowywanie farszu robienie pizzy trwa i trwa, bo ten farsz dodatkowo wystygnąc musi zanim się go na ciasto położy
Ja znam przepis bardzo podobny do Twojego z tym, że składniki tj. wędlina/pieczarki etc. trzeba właśnie najpierw podsmażyć, żeby się nie zeschły podczas pieczenia i przez tekie przygotowywanie farszu robienie pizzy trwa i trwa, bo ten farsz dodatkowo wystygnąc musi zanim się go na ciasto położy
Podziel się: