reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Przyrost beta hcg

Dzień dobry.
Jestem nowy na forum i chciałbym się przywitać.
Piszę do Panstwa z zapytaniem odnośnie przyrostu bety.
Żona jest w 7 tygodniu ciąży, robiła badanie 14.03 oraz dzisiaj tj. 16.03.
W poniedziałek wynik był na poziomie 92570 a dzisiaj to 102927. Jest to mały przyrost ok 12 procent. Strasznie się stresujemy, że coś jest nie tak ale z drugiej strony dziwi nas taka wysoka ilosc bety w tym tygodniu (wiem, że mieści sie w normie ale śledząc inne wpisy, jest dosyc duży). Wizyta w piątek a ja szukam informacji, żeby ją troche uspokoić. Nie ma żadnych plamień, bólu, jedynie ból piersi i wyostrzony zmysl węchu.

reklama
Po 6tc nie bada się przyrostów (tak mniej więcej bada się betę do 10000).
Skąd pomysł by na tym etapie robić betę?
Teraz należy wykonać badanie USG.

Lekarka kazała, ponieważ w ok 6tym tygodniu nie było jeszcze serduszka i wysłała żonę na bete. USG w piątek a my się stresujemy, mam nadzieję, że nie potrzebnie 🙏

Dzień dobry.
Jestem nowy na forum i chciałbym się przywitać.
Piszę do Panstwa z zapytaniem odnośnie przyrostu bety.
Żona jest w 7 tygodniu ciąży, robiła badanie 14.03 oraz dzisiaj tj. 16.03.
W poniedziałek wynik był na poziomie 92570 a dzisiaj to 102927. Jest to mały przyrost ok 12 procent. Strasznie się stresujemy, że coś jest nie tak ale z drugiej strony dziwi nas taka wysoka ilosc bety w tym tygodniu (wiem, że mieści sie w normie ale śledząc inne wpisy, jest dosyc duży). Wizyta w piątek a ja szukam informacji, żeby ją troche uspokoić. Nie ma żadnych plamień, bólu, jedynie ból piersi i wyostrzony zmysl węchu.
W 7 tygodniu już można być na górce wykresu HCG, tzn. wzrost bardzo spowalnia, za tydzien-kilka tyg HCG osiągnie max i zacznie się spadek.

Lekarka kazała, ponieważ w ok 6tym tygodniu nie było jeszcze serduszka i wysłała żonę na bete. USG w piątek a my się stresujemy, mam nadzieję, że nie potrzebnie [emoji120]
Troje moich dzieci miało serduszka dopiero na wizytach ok 7+2 a za każdym razem chodziłam na USG (bardzo nowoczesny aparat) mniej więcej raz w tygodniu od terminu spodziewanej miesiączki. Dopiero czwarte dziecko jakoś wcześniej się wychyliło.

Lekarka kazała, ponieważ w ok 6tym tygodniu nie było jeszcze serduszka i wysłała żonę na bete. USG w piątek a my się stresujemy, mam nadzieję, że nie potrzebnie 🙏
U mnie też jeszcze nie było, dopiero w 8t stwierdzono serduszko.
A wasza beta na bardzo wysokim poziomie.
👍
Moim zdaniem wszystko gra, do piątku już 2 kroki więc bez stresu , zwłaszcza małżonka nie powinna sie stresować 😊

reklama
A kiedy żona miała ostatnia miesiączkę? Wydaje mi się, że nie jest jakoś strasznie duży wynik jak na ten tydzień.

Do góry