reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Przyrost beta HCG i stężenie progesteronu

reklama
Witam :)
jestem tutaj nowa. Od tygodnia wiem, że jestem w ciąży, pierwszą wizytę u ginekologa mam 05 października czyli równo tydzień został. To moja pierwsza ciąża i kompletnie czuję się zagubiona w tych wszystkich badaniach i wgl. Pomyślałam, że może znajdę tutaj kogoś już z doświadczeniem, kto rozwieje moje wątpliwości.

9dpo na teście wyszedł cień cienia. 13dpo zrobiłam badania i beta wyszła 267,8 a progesteron 40,8.
Beta po 48 h wzrosła do 777, więc kalkulator obliczył, że przyrost wynosi ok 184%.
Wg norm mojego labo przedziały bety odpowiadają faktycznemu tygodniowi ciąży. W piątek zaczęłam 5 tc.
Moje pytanie brzmi czy przyrost bety nie jest za wysoki ? w różnych źródłach podają iż powinien on wynosić 66% - 100 %. A drugie pytanie czy poziom progesteronu też nie jest za wysoki ? Nie biorę żadnych wspomagaczy, jest ona po prostu taka sama z siebie. Dodam, ze póki co to moimi objawami ciążowy są zaparcia i gazy, ból piersi (od 5 tc jakby taki mniejszy), delikatne pobolewanie podbrzusza i krzyża. Nie mam żadnych innych objawów.

Prosiłabym o jakąś poradę.. czytałam o ciążach mnogich przyznam, a co gorsza o zaśniadzie :(

Witam :)
jestem tutaj nowa. Od tygodnia wiem, że jestem w ciąży, pierwszą wizytę u ginekologa mam 05 października czyli równo tydzień został. To moja pierwsza ciąża i kompletnie czuję się zagubiona w tych wszystkich badaniach i wgl. Pomyślałam, że może znajdę tutaj kogoś już z doświadczeniem, kto rozwieje moje wątpliwości.

9dpo na teście wyszedł cień cienia. 13dpo zrobiłam badania i beta wyszła 267,8 a progesteron 40,8.
Beta po 48 h wzrosła do 777, więc kalkulator obliczył, że przyrost wynosi ok 184%.
Wg norm mojego labo przedziały bety odpowiadają faktycznemu tygodniowi ciąży. W piątek zaczęłam 5 tc.
Moje pytanie brzmi czy przyrost bety nie jest za wysoki ? w różnych źródłach podają iż powinien on wynosić 66% - 100 %. A drugie pytanie czy poziom progesteronu też nie jest za wysoki ? Nie biorę żadnych wspomagaczy, jest ona po prostu taka sama z siebie. Dodam, ze póki co to moimi objawami ciążowy są zaparcia i gazy, ból piersi (od 5 tc jakby taki mniejszy), delikatne pobolewanie podbrzusza i krzyża. Nie mam żadnych innych objawów.

Prosiłabym o jakąś poradę.. czytałam o ciążach mnogich przyznam, a co gorsza o zaśniadzie :(
Hej:) jak skończyła się twoja historia? Zostałaś szczęśliwie mamą? :) też mam podobne wyniki hormonów i zastanawiam się czy wszytsko ok, bo wiadomo-internety piszą swoje-niekoniecznie dobre...

Do góry