Hej dziewczyny to mój kolejny wpis na tym forum. Niestety nigdzie nie znalazłam odpowiedzi na tego typu pytanie. Otóż spóźniał mi się okres. Byłam na wizycie u ginekologa 10.06 powiedziała że jest wszystko w porządku zapytała kiedy okres był od 1-8 maja. Na badaniu powiedziała że nie widzi aby cokolwiek miało być nawet nie widzi aby zbliżała się @, morfologię mam w porządku aczkolwiek powiedziała że mogłaby to być wczesna ciąża. Przepisała mi duphaston 2x na dzień i na noc. Stosowałam się przez 7 dni. Okres pojawił się dopiero w 51 cyklu wiem że to dość duże opóźnienie cykle mam 33dniowe. Od momentu dostania @ boli mnie podbrzusze, jestem mega śpiąca w dzień co do tej pory nie zdążało mi się, moje piersi zmieniły kształt, nie wiem może wpadam w paranoje, ale podczas brania tego leku kochałam się z mężem i była owulacja. Do tego dnia mam bardzo dziwny okres, ponieważ wylewa mnie w ciągu dnia, a wieczorem przestaje na 2h bądź 3h i znowu zaczyna czy ktoś mi może powiedzieć o co chodzi. Dodam że naprawdę mnie boli raz lewy raz prawy jajnik, a brzuch wygląda na wzdęty Proszę o poradę.
reklama
Jak masz okres - to nie ma ciąży.
Czy robiłaś testy ciążowe?? Jeśli były negatywne - to jest spora szansa na cykl bezowulacyjny lub po prostu zaburzony cykl. Duphaston bierze się na wywołanie okresu - tj. powinien pojawić się po jego odstawieniu (sztucznie podwyższa progesteron, a po jego spadku przychodzi @ - tak jak to powinno wyglądać w prawidłowym cyklu).
Jeśli test ciążowy był pozytywny lub ich nie robiłaś - to istnieje prawdopodobieństwo ciąży biochemicznej.
Obecna miesiączka moim zdaniem przekreśla prawidłowo rozwijającą się ciążę - nawet jeśli jakaś była.
Czy robiłaś testy ciążowe?? Jeśli były negatywne - to jest spora szansa na cykl bezowulacyjny lub po prostu zaburzony cykl. Duphaston bierze się na wywołanie okresu - tj. powinien pojawić się po jego odstawieniu (sztucznie podwyższa progesteron, a po jego spadku przychodzi @ - tak jak to powinno wyglądać w prawidłowym cyklu).
Jeśli test ciążowy był pozytywny lub ich nie robiłaś - to istnieje prawdopodobieństwo ciąży biochemicznej.
Obecna miesiączka moim zdaniem przekreśla prawidłowo rozwijającą się ciążę - nawet jeśli jakaś była.
dziękuję za odpowiedź, ale czy to normalne że po tym leku aż leci @, do tej pory nie miałam takiego okresu, boli, i przedłuża się czy udać się do ginekologa czy przeczekać?Jak masz okres - to nie ma ciąży.
Witam,brałam pierwszy raz duphaston ma przesunięcie okresu.wspolzylam od 26 dnia cyklu codziennie bez zabezpieczenia.dostalalam minimalne krwawienie po odstawieniu czyli w 33 dniu cyklu.moge być w ciąży?
@kinga 1977 Tak, możesz być w ciąży.
@kinga 1977 Tak, możesz być w ciąży.
Załączniki
Zawsze miałam regularne tylko w czerwcu przesunęło mi jakoś dziwnie od szczepienia covid
33 dzień cyklu, wszystko zawsze mialam idealnie,ale przez to szczepienie pojawił mi się okres 3 dniowy w 17 dniu cyklu.ginekolog stwierdziła wtedy że to byl okres i dostalam duphaston na przesunięcie o kilka dni na wakacje.chcialabym być w ciąży ale raczej to nie możliwe zajść w 26 dniu cyklu
reklama
Dostałam w 33 dniu cyklu okres,w pierwszym dniu w życiu tak mnie nie bolały jajniki albo dół brzucha że nie mogłam w pracy chodzić przez 1.5 gidz.pitem lekki okres przez 3 dni i koniec.dodam że ponad 20 lat temu zawsze mialam okres prZy dwojgu dzieci.Dopóki nie ma @, to nie ma pewności. Monitoringu owulacji nie miałaś, więc nie wiadomo kiedy wystąpiła.
Delikatne plamienie w 33dc mogło być plamieniem implantacyjnym lub zwiastować nadchodzącą @.
A który masz obecnie dzień cyklu?
Podziel się: