reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Przygotowania do starań

mamaAnitowa

Początkująca w BB
Witajcie :) Kilka dni temu być moze miałam pozytywny test, niestety pojawiła się miesiączka. Nie chce rozpamiętywać tego. Ale oboje z partnerem chcemy postarać się o drugie dziecko. Jestem już mamą 3 letniej dziewczynki. Ciąża z Nią po prostu przyszła. Pierwsza próba i się udało. Odkad się urodziła nie stosujemy zabezpieczeń, a większość "przytulamy się" z przerywanym stosunkiem a mimo tego do tej pory nic sie nie udało. Moje cykle są regularne co 27-28 dni. Tym razem miesiączka pojawiła się szybciej o 2 dni, ale podejrzewam że mogła byc to wczesna biochemiczna. Stąd moje pytanie jak wyglądały wasze przygotowania do starań. Czy jakieś witaminy polecacie itd ? Wiadomo czysta i spokojna głowa. Ale skoro chcemy to zrobìc bardzo świadomie, chcę się na to dobrze przyszykować. Dziękuję 😊

reklama
Witajcie :) Kilka dni temu być moze miałam pozytywny test, niestety pojawiła się miesiączka. Nie chce rozpamiętywać tego. Ale oboje z partnerem chcemy postarać się o drugie dziecko. Jestem już mamą 3 letniej dziewczynki. Ciąża z Nią po prostu przyszła. Pierwsza próba i się udało. Odkad się urodziła nie stosujemy zabezpieczeń, a większość "przytulamy się" z przerywanym stosunkiem a mimo tego do tej pory nic sie nie udało. Moje cykle są regularne co 27-28 dni. Tym razem miesiączka pojawiła się szybciej o 2 dni, ale podejrzewam że mogła byc to wczesna biochemiczna. Stąd moje pytanie jak wyglądały wasze przygotowania do starań. Czy jakieś witaminy polecacie itd ? Wiadomo czysta i spokojna głowa. Ale skoro chcemy to zrobìc bardzo świadomie, chcę się na to dobrze przyszykować. Dziękuję 😊
Na początek wystarczy jakiś gotowy zestaw witamin dla starających się. Ja mogę polecić Pueria Uno. Jeśli chcecie starać się i mieć pod kontrolą cykl to możesz zacząć robić testy owulacyjne ale ja bym z tym poczekała kilka miesięcy. 😉

Dużo zależy od Twojego stanu zdrowia. Jeśli wszystko jest ok to wystarczy foliany, d3 i zdrowa dieta. Jeśli nie jesteś pewna czy wszystko ok, warto sprawdzić morfologię, cukier i insulinę na czczo, tarczycę, poziom witamin (B12, D3, kwas foliowy, ferrytyna, żelazo) i pod to układać suplementację 🙂

Gdy się staraliśmy o synka kilka lat temu, oprócz podstawowych badań oraz witamin dostałam zalecenie brania suplementu z inozytolem.
Do momentu, kiedy go nie brałam nie było żadnych efektów starań (prawie 5lat się staraliśmy). Po 3 miesiącach regularnego przyjmowania udało się zajść w ciążę, fakt, że był To biolchem, ale był.
Kilka cykli później zaszłam w ciążę z synkiem.

Hej mamuśki i przyszłe mamuśki 😍🥰🥰 Taka gorąca prośba. Siostra urodziła wczesniaczka i ma szansę wygrać nosidło na tiktoku.
Bardzo serdecznie proszę o głos.

Link:
TikTok - Make Your Day

Serduszko przy komentarzu który dodam poniżej na zdjęciu ❤️❤️❤️

Też jestem mamą rocznego Tymona i uwielbiam to forum i mamuśki tu udzielające się 😍

Dziękuję i życzę dużo zdrówka dla was i pozytywnych testów ❤️

Załączniki

• IMG_20241213_195618.jpg
    IMG_20241213_195618.jpg
    146,3 KB · Wyświetleń: 16
reklama
Wg mojego kalendarzyka dni płodne miałam zacząć od jutra, a owulacja miała być w sobotę. Dziś zrobiłam test owulacyjny ,bo rano obudziłam się z bolem jajników. To wynik. Co myślicie ? Test powtorze jeszcze wieczorem , ale wyglada jakby się przesunęło. Dziś działać czy jutro ? 😁

Załączniki

• 20241216_134601.jpg
    20241216_134601.jpg
    1,6 MB · Wyświetleń: 19
Do góry