reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Przygotowania do pierwszych urodzin:)

medeuska ja na razie pytałam w jednej cukierni, przy okazji jak przechodziłam, bo na wystawie spodobał mi się tort ciasteczkowy:-D i za taki tort w jakimś kształcie np. samochodu i nakrapianego masą marcepanową cena 50zł/kg. Dla mnie to troszkę dużo, zwłaszcza, że robimy dwie imprezy i wyszłoby nam ok.150zł za same torty.
Będę się jeszcze rozglądać, a jak nie to kupimy "normalny" torcik ;-)

reklama
medea ja kupuję tort za 50zł za kg czy tak czy siak zawsze liczyłam że 100 mi na ten cel pójdzie... ale fakt ceny są różne u kandulskiego jest za 62zł/kilogram a jeszcze inna ma 60zł/kg ceny są raczej podobne ale nigdzie nie nadziałam się na cenę 25 zł.
więc już mam tylko teraz nad smakiem gdybam:confused::confused2: ja to mam zawsze coś... jak jest za dużo do wyboru to człowiek głupieje... :-p próbowałam z m coś na ten temat podyskutować ale po jego pytaniu "co to jest tiramisu?":)confused::-D) stwierdziłam że zajmę się tym sama:-p:sorry2:

My już jutro mamy swój wielki dzień;) upiekłam już dwa ciacha, zrobiłam sałatkę i szynkę z chrzanem-istne szaleństwo!!:D jutro zostanie tylko sprzątanie i cd sałatek no i tort oczywiście:)ale ja lubię pichcić więc dla mnie to przyjemność, a te zapachy mniam.... ;)

ja mam torty i ciasta z bani :) chrzestna Zośki ma piekarnie i cukiernie w Olsztynie :)

za to dalej nie mam pomysłu co zrobić do jedzenia :/

ja posżłam do takiej 'niepozornej' piekarni, w sumie nie wiedzialam, ze tam robią torty. słyszalam, że dobre i tanie od znajomej, tylko nie wiem jak wyygladają, jak będzie ładny ten samochodzik, to wezmę u nich, a jak nie to chyba wezmę zwykły nie zaden 'dla dzieci' tam gdzie zwykle, bo wiem, ze sa pyszne.. i bodajże 35zł/kg kosztuje..

catedra ja robie dwie sałatki udka i zimną płyte, jakies sery, wędlina itp. Już się nie wysilam, bo rodzina M zawsze ma same śmieci na urodzinach, nie martwią się o to, żeby smakował, więc ja tez juz nie bede marnować czasu ani pieniędzy;-)

fanei ze ciasta i torty masz z glowy:-)

Ostatnia edycja:
Ja na kolację robię bigos, sałatkę jarzynową, karkówkę w sosie grzybowym, zamawiam dwa platery garmażerki na zimno(rybne i mięsne) i pewnie coś tam jeszcze dodam... ale jeszcze nie wiem... a do torcika zrobię sałatkę owocową z miodem i orzechami kiwi banan może mandarynka zobaczymy jakie owocki dorwę w sklepie lub na ryneczku:rofl2:

A jak inne dziewczyny? piszcie może coś zgapię:-p

Napisze jako ze juz jestesmy po pierwszych urodzinach, ja robilam salatki - z tunczyka, makaron+ szynka i z kurczakiem, ktora robie zawsze i zawsze brakuje. Na goraco piersi z kurczaka z mozzarella i pomidorem.

my mamy roczek dziś...
ale impreza planowana na 30.10 ze względu na fakt, że tak chrzestna mogła miec urlop i zabukowac bilety do PL,
Szczerze to nie robi mi to różnicy,
Co do przygotowań to takowych nie czynię, bo nie będę robiła imprezy w domu. Idę na łatwiznę i będzie impreza, w hotelu, w którym pracuję. Menu już dogadane, tort zapewne upiecze babcia... a ja pierwszy raz spokojnie zajmę się świętowaniem ze wszystkimi :-)
Ot, co :-)

reklama
I jak tam po/przed urodzinkami??:) my już po;) było cudownie!! Podołałam zadaniu tort zarówno wizualnie jak i smakowo się udał, ciasta , sałatki etc też.Marcela wyglądała jak mała księżniczka;) cieszyła się z prezentów a najbardziej przypadło jej do gustu...autko!!!:D całymi dniami by w nim siedziała i jeździła-rusza kierownicą nauczyła się trąbić i tylko ży ży i ży ży robi :D Mój mąż przygotował prezentacje jak nam minął ten rok i...popłakaliśmy się ze wzruszenia!!:)

Do góry