reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Przydatne rzeczy dla mamusi, zrób to sam, ciekawe linki, tutoriale, porady :)

reklama
Ja dopiero doszłam do siebie jak kazałam wziąć mężowi urlop bo przez dwa tygodnie byłam całe dnie sama a mała ciągle płakała Spokojne dziecko plus wsparcie rodziny i baby blues nie straszny

Z tym szpitalem wcale się nie dziwię Sama też bym wykorkowała

Ja ze starszą miałam lekkiego baby bluesa ale z młodszą, mimo że była generalnie cięższym w obsłudze noworodkiem juz nie.

Ooo u mnie to był koszmar, bo byłam z małą 3 tygodnie w szpitalu a do tego zakaz odwiedzin bo jakaś epidemia grypy czy coś więc mąż tylko na kilka minut mógł wpadać:( Więc ze wszystkim byłam tak naprawdę sama i do tego ta przygnębiająca atmosfera szpitala i wiosna budząca się za oknem a my takie uziemione. Nawet bez porodu można było depresji dostać.
To mialas tak jak ja. Ja przy pierwszej nie mialam zadnych depresji, wszystko cacy, ale z druga szpital po porodzie, zakaz odwiedzin, i w dodatku 2letnie dziecko w domu bez mamusi.. to byl koszmar. Beczalam non stop [emoji20]

Napisane na HUAWEI GRA-L09 w aplikacji Forum BabyBoom

baby blues dopada prawie każdą mamę, ważne wtedy wiedzieć ze to mija ;)
prosze, niech mnie ominie! bardzo chce sie (mimo zmeczenia) zwyczajnie cieszyc dzieckiem. moze jak mnie mdlosci ominely (a one tez sa objawem skojow hormonow) to i baby blues tez?:)

Zeby do czegos dojsc trzeba wyruszyc w droge

Baby blues to po prostu chwilowy spadek formy, kulminacja zmęczenia, pierwszego skoku, połogu.

cb7wugpju04jz4q8.png

Ja się boję, że jak się okaże, że jednak będzie chłopiec, a nie moja wymarzona córeczka, to po porodzie wpadnę w jakieś depresyjne stany z tego powodu. Jak zaczynają grać hormony to człowiek czasami wpada w przygnębienie z zupełnie błahych powodów i boję się, że rozczarowanie tym, że to nie dziewczynka będzie wystarczającym powodem. Dlatego już próbuję się przygotować do tego, że to będzie chłopczyk, jakoś psychicznie nastawić.

Przyszła moja chusta:) Jest super, moja granatowa kolorystyka, te pasy w różnych kolorach na obu krawędziach bardzo pomagają. Ale brak dobrego obiektu treningowego, z misiem to nie to samo;) Ale mam nadzieję, że za parę miesięcy będę robić z niej użytek.

reklama
Do góry