reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Przodujace lozysko

karolyn1987

Fanka BB :)
Miasto
Kraków
Dziewczyny wczoraj na usg polowkowym dowiedzialam się ze mam lozysko przodujace brzeznie. Zmartwilo mnie glownie na koniecznosc oszczedzania a mam juz 11 miesiecznego synka wiec plackiem sie nie mam jak polozyc. Czy ktoras miala takie lozysko i spokojnie dotrwala do końca i urodzila w terminie?

Napisane na LG-H850 w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Rozwiązanie
Hej nie wiem czy ktoś tu jeszcze zaglada ale mam problem .... jestem w 16tyg+2dni ciąża z in vitro pi czterech latach starań ... jestem przewrażliwiona to napewno ale miałam mocne ciemne plamienie jakoś koło 12tyg pojechałam na cito do mojego lekarza on zrobił mi usg przez powłokę brzucha i powoedzial ze łożysko jest nisko i na przedniej ścianie i ze mam uważać na siebie itd i jego kluczowym zdaniem to ze mam nie powozlic innym lekarzom na usg dopochwowe i usg palcami bo to może być moje ostatnie usg ..... od tamten pory byłam u woch innych lekarzy którzy mi tłumaczyli ze mój lekarz mówi głupoty ze w inny sposób nie zbadają mnie //// noe wiem co mam robić ..... czy zgodzić się na takie badanie ..... macie badanaA za każdym razem...
Hej nie wiem czy ktoś tu jeszcze zaglada ale mam problem .... jestem w 16tyg+2dni ciąża z in vitro pi czterech latach starań ... jestem przewrażliwiona to napewno ale miałam mocne ciemne plamienie jakoś koło 12tyg pojechałam na cito do mojego lekarza on zrobił mi usg przez powłokę brzucha i powoedzial ze łożysko jest nisko i na przedniej ścianie i ze mam uważać na siebie itd i jego kluczowym zdaniem to ze mam nie powozlic innym lekarzom na usg dopochwowe i usg palcami bo to może być moje ostatnie usg ..... od tamten pory byłam u woch innych lekarzy którzy mi tłumaczyli ze mój lekarz mówi głupoty ze w inny sposób nie zbadają mnie //// noe wiem co mam robić ..... czy zgodzić się na takie badanie ..... macie badanaA za każdym razem szyjkę ? Bo ja nie ..
Zależy jak nisko jest łożysko. Generalnie tak: jeśli łożysko nie ma określenia jako przodujace, czyli nie nachodzi w żaden sposób na szyjke ani jej nie zasłania to raczej większych powodów do zmartwień nie ma. Druga sprawa ze lozystko może jeszcze migrowac w górę. U mnie w 17 tc było przodujace i nachodzilo na szyjke a 6 tygodni później juz było 2 cm nad. Jeśli chodzi o badania to z wziernikiem można uważać natomiast usg przez pochwe robić można ostrożnie. Ja miałam bo tylko tak dało się dobrze zmierzyć szyjke.

Rozwiązanie
reklama
Do góry