reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Przeziębienie na początku ciąży

Dziewczyny jestem w 4 tygodniu ciąży (6tydzien teoretycznie) i od 3 dni jestem chora.. od dwóch dni mam temperaturę 37-37.6 stopni. Katar się leje, dzisiaj zaczął się kaszel.. Wczoraj byłam u ginekologa potwierdzić ciążę i doradził mi żebym brała *spam*. Ale zaczynam się martwić, dziś w nocy znów gorączka, wzięłam paracetamol ale rano obudziłam się z jakimiś plamami na szyi dekolcie i biuście.. miałam kiedyś już coś takiego ale w przypadku kiedy brałam dużo leków, ponieważ musiałam szybko wyzdrowieć a teraz nie biorę praktycznie nic.. boje się że przez podwyższona temperaturę dziecko będzie się źle rozwijało.. czy powinnam już poprosić o antybiotyk?

reklama
Rozwiązanie
Tylko syrop z cebuli czosnku i cukru.
Mleko z miodem.
I ewentualnie P R E N A L E N dostępny w Rossmannie i aptece. Syrop i tabletki ale w razie co dopytaj czy można na samym początku.
Rozumiem, że się martwisz, ale myślę, że antybiotyk też do końca bezpieczny nie jest.. Ja na początku ciąży również byłam przeziębiona i starałam się stosować naturalne leki czyli jak miałam gorączkę to piłam gorące mleko z miodem i czosnkiem

Hej ja tez byłam chora w ciąży tzn temperatura 37 może być akurat normalna ale katar totalnie odcinający dopływ powietrza i nic kompletnie nie można brać dostałam leki dla ciężarnych - jak dla mnie to ściema można je brać ogólnie ma wzmocnienie organizmu po ok 2 tygodniach niewytrzymałam i wzielam otriwin do nosa - zakazany niestety ale po kilku dniach doszłam do siebie ... tak czy siak skonsultuj się z lekarzem i mysle ze antybiotyk to kiepski pomysł choć czytałam tez ze wzięcie leków w ciąży gdy kobieta naprawdę choruje jest mniej szkodliwe niż jak praktycznie nie będzie się leczyć ... bo nic nie może ... sprubuj domowych sposobów a jak nie to do lekarza dzidzia musi mieć zdrowy inkubator 😊

Dziewczyny jestem w 4 tygodniu ciąży (6tydzien teoretycznie) i od 3 dni jestem chora.. od dwóch dni mam temperaturę 37-37.6 stopni. Katar się leje, dzisiaj zaczął się kaszel.. Wczoraj byłam u ginekologa potwierdzić ciążę i doradził mi żebym brała *spam*. Ale zaczynam się martwić, dziś w nocy znów gorączka, wzięłam paracetamol ale rano obudziłam się z jakimiś plamami na szyi dekolcie i biuście.. miałam kiedyś już coś takiego ale w przypadku kiedy brałam dużo leków, ponieważ musiałam szybko wyzdrowieć a teraz nie biorę praktycznie nic.. boje się że przez podwyższona temperaturę dziecko będzie się źle rozwijało.. czy powinnam już poprosić o antybiotyk?
Ja sie w 1 ciazy leczylam tylko *spam* w saszetkach malinowymi herbatkami i sokami. Witamina c i nic wiecej... antybiotyk do jak dla mnoe ostatecznosc na poczatku ciazy tym bardziej.. paracetamol sok z cebuli duzo czosnku i duzo odpoczywac w lozku (dobrze jest sie wypocic np po wypiciu mleka z czosnkiem maslem i imbirem)

Właśnie podobno w ciąży nie można się pocić ponieważ najpierw podnosimy temperature ciała a później dopiero idzie w dół.. i nie jest to bezpieczne.. tak słyszałam..

Ja sie w 1 ciazy leczylam tylko *spam* w saszetkach malinowymi herbatkami i sokami. Witamina c i nic wiecej... antybiotyk do jak dla mnoe ostatecznosc na poczatku ciazy tym bardziej.. paracetamol sok z cebuli duzo czosnku i duzo odpoczywac w lozku (dobrze jest sie wypocic np po wypiciu mleka z czosnkiem maslem i imbirem)
Podobno

reklama
Ginekolog wczoraj powiedział mi że teraz są antybiotyki które są bezpieczne dla płodu.. dlatego o nim pomyślałam bo czuję że to nie jest taki szybkie przeziębienie ;(( martwię się że przez to będzie coś nie tak.. może dlatego że to moja pierwsza ciąża

reklama
Do góry