reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Przeziębienie na początku ciąży

Dziewczyny jestem w 4 tygodniu ciąży (6tydzien teoretycznie) i od 3 dni jestem chora.. od dwóch dni mam temperaturę 37-37.6 stopni. Katar się leje, dzisiaj zaczął się kaszel.. Wczoraj byłam u ginekologa potwierdzić ciążę i doradził mi żebym brała *spam*. Ale zaczynam się martwić, dziś w nocy znów gorączka, wzięłam paracetamol ale rano obudziłam się z jakimiś plamami na szyi dekolcie i biuście.. miałam kiedyś już coś takiego ale w przypadku kiedy brałam dużo leków, ponieważ musiałam szybko wyzdrowieć a teraz nie biorę praktycznie nic.. boje się że przez podwyższona temperaturę dziecko będzie się źle rozwijało.. czy powinnam już poprosić o antybiotyk?

reklama
Rozwiązanie
Tylko syrop z cebuli czosnku i cukru.
Mleko z miodem.
I ewentualnie P R E N A L E N dostępny w Rossmannie i aptece. Syrop i tabletki ale w razie co dopytaj czy można na samym początku.
reklama
Właśnie podobno w ciąży nie można się pocić ponieważ najpierw podnosimy temperature ciała a później dopiero idzie w dół.. i nie jest to bezpieczne.. tak słyszałam..

Podobno
Bez przesady. Gdyby patrzeć w ten sposób nic nie byłoby w ciąży bezpieczne, bo większość jedzenia, które spożywamy samo w sobie zawiera chemię, to samo kosmetyki itp.
Antybiotyki w pierwszym trymestrze - to chyba tylko wtedy, kiedy wyraźnie jest to korzyść dla matki, a Twoja temperatura to stan podgorączkowy, więc raczej nie warto ryzykować. Domowe sposoby - czosnek, mleko z miodem i masłem, witamina c w większej dawce, cynk. Do nosa tylko woda morska, jak będziesz płukać bardzo często, to wydzielina się rozrzedzi. Ja w ciąży miałam stan podgorączkowy, kaszel i poczucie rozbicia i okazało się, że winowajcą była infekcja pęcherza - może warto sprawdzić mocz?

Hej, ja byłam chora we wczesnej ciąży (też 4-5 tc). Miałam wyższą temperaturę od Ciebie i czułam się fatalnie, pociłam się na potęgę. Brałam wszystko co się dało, a czego nie wolno, ponieważ o ciąży nie wiedziałam. oprócz leków nawet nalewki. I wszystko jest dobrze, dziecko prawidłowo się rozwija. Nie mniej jednak Ty o ciąży wiesz, więc bierz tylko to co dozwolone, w ostateczności są antybiotyki które można zażywać. Nie przejmuj się, bo nie masz aż tak wysokiej temperatury. W ciąży 37 to norma wręcz, więc myślę, że to lekkie przeziębienie jednak.

reklama
Tylko syrop z cebuli czosnku i cukru.
Mleko z miodem.
I ewentualnie P R E N A L E N dostępny w Rossmannie i aptece. Syrop i tabletki ale w razie co dopytaj czy można na samym początku.

Rozwiązanie
Do góry