No po silnych bojach prawie godzinnych Maciejka dzis sama usneła w łózeczku obudziła sie dwa razy bo zgubił smoczka a o 3.30 obudziła sie chetna do zabawy i musiałm ja wziasc do nas i szalał o 4.30 gdzie juz padł:-)
reklama
Witam wszystkie mamusie wstajace w nocy. Ja od tygodnia przesypiam noc i jeszcze nie moge w to uwierzyc. Moja córcia skonczyła 10 mies i do niedawna budziła sie w nocy jak noworodek. Co pomogło? No wiec odstawiłam ja od piersi i przed spaniem podaje jej duża miskę kaszki ok godz 18.30 a później jeszcze 200ml mleka modyf. dla dzieci od 9 mies. W nocy juz od miesiaca nie daje jej jedzonka tylko wode przygotowaną. Widocznie Emi stwierdziła,ze nie warto sie budzic w nocy dla takiej uczty. Dzieki temu mała spi od 21 (czasami sie jeszcze budzi ok 23 na krótkie przytulenie do mamy) ale później już spi do rana. Pozdrawiam wszystkie mamusie, a te zmęczone szczególnie.
Pycha
mama Mai i Marty
cammi u nas to samo, tylko trochę później, bo około 5 rano ale były 3 noce przespane, więc mam nadzieje, ze jesteśmy na dobrej drodze,
Maja przed spaniem dostaje 240ml czystego mleczka i moze to za mało, bo jak czytam to większość dzieci dostaje mleczko zageszczone kaszka
Maja przed spaniem dostaje 240ml czystego mleczka i moze to za mało, bo jak czytam to większość dzieci dostaje mleczko zageszczone kaszka
inka75
Zaangażowana w BB
Kurcze dawno nie bylam w tym watku i oczom nie wierze,ze wasze smyki tak wam jeszcze daja popalic....:-)
jesli chodzi o KAMILKA to zasypia kolo 21 czasem przed 22 jak dlugo spi w poludnie,przedtem oczywiscie wciagnie duza butle kaszki:-) i spi jak aniolek do 8 rano!!!!!!!!!!!!!!!!!
dla mnie to normalne ,tak jest juz kilka miesiecy,niewiem dokladnie nawet bo tak dlugo to trwa ze juz zapomnialam
jak chorowal tez tak spal tyle,ze w lozku z nami,a jak wszystko jest ok,spi w swoim wyrku:-))))
pozdrawiamyi calujemy!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
jesli chodzi o KAMILKA to zasypia kolo 21 czasem przed 22 jak dlugo spi w poludnie,przedtem oczywiscie wciagnie duza butle kaszki:-) i spi jak aniolek do 8 rano!!!!!!!!!!!!!!!!!
dla mnie to normalne ,tak jest juz kilka miesiecy,niewiem dokladnie nawet bo tak dlugo to trwa ze juz zapomnialam
jak chorowal tez tak spal tyle,ze w lozku z nami,a jak wszystko jest ok,spi w swoim wyrku:-))))
pozdrawiamyi calujemy!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Witam.Moj konrad żadko kiedy przespi całą noc.Czasami nawet trzy razy w nocy pije mleko(NESTLE JUNIOR) ok 180 ml.Ostatno budzi sie i domaga sie abym spala z nim-ale nie chce go przyzwyczaic,bo bedzie problem.Choc budzi sie w nocy i tak jestem zadowolona-bo moja starsza corka ,gdy byla w jego wieku czesto bawila sie w nocy(przy swietle księzyca):-) a o 5 nad ranem to standart-musialam ja ubrac i grzecznie bawila sie.:-)
Hmm to ja chyba jestem "wyrodną" mamą. Mój synek jak sie w nocy przebudzi i popłakuje, dostaje do picia wody i zasypia. A ostatnio już od dłuższego czasu nie budzi się w nocy. Wyjątkiem są wyrzynające się ząbki, które przez parę nocy powodują pobudkę nocną na smarowanie dziąsęłek. Przyznam, że już nie pamiętam nocnych karmień. U mnie skończyły ok. 7 miesiąca....
reklama
dominika2000
Fanka BB :)
Hej u nas odkąd skńczyło się karmienie piersią ( we wrześniu), nocki są przesypiane, zasypia ok 20 i spi do 7, oczywiście zdarzają się noce kiedy Bartek budzi się i marudzi, najczęsciej przy ząbkowani, ale wystarczy, że wezmę go na ręce przytule i zasypia dalej.:-)
Podziel się: