reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

przesądy ciążowe..

wracając do łańcuszków - moja córcia mi dzisiaj zerwała z szyji ten który nosiłam zawsze - więc przesądną będąc nowego nie będę zakładać :D

reklama
przesądy przesądami ale ja mialam w ciąży z Zuzią łańcuszek na szyji i mała była bardzo obwiązana pępowiną. Pewnie przypadek i dlatego teraz nie mam zamiaru go sciągać, co ma być i tak będzie.

Cleo,ja też wychodzę z założenia,że co mam być to będzie.
A przeciez będzie dobrze ;)

Ja też! Dziś usłyszałam przesąd, że kobiecie w ciąży nie wolno być nic winnym bo spotka tego winnego coś nieprzyjemnego.

a ja, że pogłaskanie brzuszka ciężarnej przynosi szczęście.. mam nadzieję zę nikt obcy nie będzie hciał mnie głaskac :)

Pamietam jak była w ciaży z Zuzia i jechałam windą ze starszym panem to zapytał czy moze dotknąć moje brzuszka. Był bardzo miły i niegroźny, szybko dotknął i podziękował niby za to szczeście :)

Znam jeszcze jeden miły przesąd ;D
Jeśli kobieta usiądzie na krzesle,na którym siedziała kobieta w ciąży to niebawem i ona będzie w ciąży ;D
Ale to raczej dotyczy tych "nie"ciążarnych :laugh:
No i u mnie w pracy się sprawdza,bo ciągle ktos chodzi z brzuchem ;D

Kiedyś jak byłam w markecie i chciałam kupić materiał nikt nie chciał mi pomuc.
Dopiero poprosiłam pona z innego działu by mi odmieżył kawałek,a on na to,że nie ma wyścia,bo jeśli mi nie pomoże, to mu w domu zagnieżdzą się myszy!
Ale to mi się spodobało! ;)

reklama
Do góry