reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Przerażający ból w czasie karmienia piersią rocznego dziecka

Rossi1987

Początkująca w BB
Witam wszystkie mamusie. Mam ogromny problem od tygodnia z karmieniem rocznej córki. Wcześniej mimo ząbków nie narzekałam na ból sutków, ale od ponad tygodnia przystawiając córkę do piersi dostaję potów z bólu. Nie mam opcji przestawienia jej na butelkę na czas leczenia, ponieważ ona jest zupelnie bezsmoczkowa. Nie akceptuje zwykłego smoczka ani butelki, kubki niekapki też nie wchodzą w grę, wszystko odrzuca. U niej pierś to podstawa pomimo rozszerzonej diety. Na chwilę obecną używałam Maltan, Bepanthen i 100% lanoline, niestety bezskutecznie. Moje sutki są bardzo wrażliwe, bolą nawet bez karmienia, są tkliwe nawet na stanik, pomijając dotyk. Płakać mi się chce. Znacie jakieś sposoby na szybszą regenerację popękanych i krwawiących sutkow czy udać się poprostu do lekarza?

reklama
A gdybyś zniknęła na trochę z domu, a mm dałby tata / babcia itd?

DIecko dużo rozumie i raczej ogarnia, że pierś tylko od mamy a ona wyszła.
Tak czasami się udaje, że od taty idzie mm, gdzie od mamy za Chiny nie przejdzie.

A gdybyś zniknęła na trochę z domu, a mm dałby tata / babcia itd?

DIecko dużo rozumie i raczej ogarnia, że pierś tylko od mamy a ona wyszła.
Tak czasami się udaje, że od taty idzie mm, gdzie od mamy za Chiny nie przejdzie.
Już jestem tak bezsilna, że spróbuję każdej rady. Dziękuję za podpowiedź.

Z tego co wiem to po roku mleko można zastąpić innymi produktami. Więc aż tak bym się nie przejmowała nawet gdybyś musiała zakończyć karmienie piersią. To i tak długo ja po ponad tygodniu straciłam pokarm i co miałam zrobić 😐

reklama
Roczne dziecko nie potrzebuje ani butelki, ani mm, ani innych smoczków

To może być grzybica i wtedy maltan który zawiera cukier jest jeszcze lepszą pożywką dla bakterii. Może to być też zespół Rynauda - polecam lekarza, ale takiego który ma jakieś pojęcie o karmieniu piersią więc najlepiej CDL Link do: Zespół Raynauda w karmieniu piersią i Link do: Karmienie piersią a leki – leki antygrzybicze

Oczywiście może to być też zapchany kanalik itp. także zdecydowanie nie fora i działanie na własną rękę

Do góry