Witam wszystkie mamusie. Mam ogromny problem od tygodnia z karmieniem rocznej córki. Wcześniej mimo ząbków nie narzekałam na ból sutków, ale od ponad tygodnia przystawiając córkę do piersi dostaję potów z bólu. Nie mam opcji przestawienia jej na butelkę na czas leczenia, ponieważ ona jest zupelnie bezsmoczkowa. Nie akceptuje zwykłego smoczka ani butelki, kubki niekapki też nie wchodzą w grę, wszystko odrzuca. U niej pierś to podstawa pomimo rozszerzonej diety. Na chwilę obecną używałam Maltan, Bepanthen i 100% lanoline, niestety bezskutecznie. Moje sutki są bardzo wrażliwe, bolą nawet bez karmienia, są tkliwe nawet na stanik, pomijając dotyk. Płakać mi się chce. Znacie jakieś sposoby na szybszą regenerację popękanych i krwawiących sutkow czy udać się poprostu do lekarza?
reklama
NiebieskookaEM
Fanka BB :)
Ja bym na pewno poszła do lekarza, bo może się dzieje coś, czego dla laika nie widać.
Może na ten czas przejdź na kapturki?
Próbowałam, bezskutecznieJa bym na pewno poszła do lekarza, bo może się dzieje coś, czego dla laika nie widać.
![Sleepy face :sleepy: 😪](https://cdn.jsdelivr.net/joypixels/assets/8.0/png/unicode/64/1f62a.png)
NiebieskookaEM
A gdybyś zniknęła na trochę z domu, a mm dałby tata / babcia itd?
DIecko dużo rozumie i raczej ogarnia, że pierś tylko od mamy a ona wyszła.
Tak czasami się udaje, że od taty idzie mm, gdzie od mamy za Chiny nie przejdzie.
Tak czasami się udaje, że od taty idzie mm, gdzie od mamy za Chiny nie przejdzie.
Już jestem tak bezsilna, że spróbuję każdej rady. Dziękuję za podpowiedź.A gdybyś zniknęła na trochę z domu, a mm dałby tata / babcia itd?
NiebieskookaEM
A może na kilka dni dałoby radę zamiast mleka podawać np. kaszkę na mleku mm, jakieś jogurty itd ?
Aksamitka28
Daj znać, czy pomogło ... Mój 9 miesięczny synek też masakrycznie zaczął mnie gryźć... Od 3 miesięcy próbuje go przekonać do butelki i lipaJuż jestem tak bezsilna, że spróbuję każdej rady. Dziękuję za podpowiedź.
![Pleading face :pleading_face: 🥺](https://cdn.jsdelivr.net/joypixels/assets/8.0/png/unicode/64/1f97a.png)
reklama
olka11135
Roczne dziecko nie potrzebuje ani butelki, ani mm, ani innych smoczków
To może być grzybica i wtedy maltan który zawiera cukier jest jeszcze lepszą pożywką dla bakterii. Może to być też zespół Rynauda - polecam lekarza, ale takiego który ma jakieś pojęcie o karmieniu piersią więc najlepiej CDL Link do: Zespół Raynauda w karmieniu piersią i Link do: Karmienie piersią a leki – leki antygrzybicze
Oczywiście może to być też zapchany kanalik itp. także zdecydowanie nie fora i działanie na własną rękę
To może być grzybica i wtedy maltan który zawiera cukier jest jeszcze lepszą pożywką dla bakterii. Może to być też zespół Rynauda - polecam lekarza, ale takiego który ma jakieś pojęcie o karmieniu piersią więc najlepiej CDL Link do: Zespół Raynauda w karmieniu piersią i Link do: Karmienie piersią a leki – leki antygrzybicze
Oczywiście może to być też zapchany kanalik itp. także zdecydowanie nie fora i działanie na własną rękę
Podziel się: