futrzakowa
yea! to ja!
ja zawsze robie placuszki ziemniaczane ze śmietaną i cukrem też pychota
ja też takie uwielbiam choć sama jeszcze nigdy takich nie robiłam :-)
zrobiłam przed wczoraj canneloni - i mój m popadł chyba pierwszy raz w zachwyt nad jedzeniem że do dziś przeżywa więc podzielę się z wami moim wymyślonym na szybko przepisem
farsz: na patelni podsmażyć z 2 cebulki z czosnkiem i z 3 pieczarkami, po paru min dodać z 60dkg mięsa mielonego +sól /pieprz i to podsmażać z 15 min, po 15 min dodajemy pół kartonika pomidorów pokrojonych z oliwkami i z bazylią i to wszystko jeszcze z 5 min dusimy. Farsz gotowy napełniamy makaron farszem i układamy w żaroodpornym naczyniu:-)
następnie makaron zalewamy: razem zmiksowałam: drugą połowę pomodorów z oliwkami i bazylią + 3/4 małego pojemniczka kwaśnej śmietany + pół puszki pomidorów + sól + pieprz
tej zalewy powinno być tyle żeby przykryła makarony w naczynku, przykrowamy folią aluminiową i wsadzamy do piekarnika na ok 25-30min (na makaronie powinno byc napisane ile); na 5 min przed wyjęciem posypujemy serem żółtym
jeśli wszystkie makarony nie będą pokryte sosem to będą twarde i nie do zjedzenia ( bo nie gotuje się ich przed pieczeniem)
Ostatnia edycja: