reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

przemoczone ubranko w nocy!

Witam mam taki sam problem moj maluszek Piotrus taz budzi sie caly przemoczony mysle ze to jest wina zle zapietego pampersa albo za male pampersy teraz kupilam mu wieksze i zobaczymy jak sie sprawdzą pozd:tak::happy:

reklama
hej moj maluszek tez tak ma ze w nocy jest mokrutki i musze go przebierac myslalam ze wyrusł z pampersow 2 i wycieka wiec kupilam 3 i tez to samo mysle ze to wina zle zapietego pampersa po bokach trzeba bardzo dojkladnie a i siusiaczka tez kierowac na dół pozd :-)

u nas też się zdarza - co raz rzadziej - ale z tego co zauważyłam, to właśnie przez to, że Misiek śpi na boczku. a sposób mam taki, że przed założeniem pieluchy składam ją na pół wdłuż, żeby we wkładzie powstał rowek na środku. od tej pory właśnie mamy rzadziej mokre ciuszki:tak:

Ja bardzo szybko zrezygnowałam z pieluch firmy pampers .... Zużyłam tylko jedną, dużą paczkę i zrezygnowałam .... Od 2-go miesiąca życia synka używam tylko jednych jedynych i jestem zadowolona z nich bardzo i ceny przede wszystkim :tak:

Hej, my tez mamy ten problem, ale ja juz sie bardzo staram uwazac z tym siusiakiem i zapieciami po bokach. I tak przesikuje wiec chyba to problem chlonnosci.:wściekła/y: O 2 jak wstajemy ma sucho a o 6 jest przemoczony. Kacper ma 12 tygodni i uzywamy huggiesow3 , w pampkach byl ciagle "osrany" po pachy.
KiniaM a jakich Wy uzywacie, tych jednych jedynych?? Moze u nas sie sprawdza...;-)Dziewczyny, gdzie te suwaczki??:eek:

reklama
Mi też się nieraz tak zdarzyło. Niby pampers był dobrze zapiety, a jakoś boczkiem wypłynelo i ubranko do przebrania. W dzień ok, ale tak jak piszesz w nocy najgorzej. Dzisiaj akurat tak miałam. Mała obudziła się o 3 w nocy i miała przesikane ubranko. Musiałam ją całą przebrać więc się rozbudziła i nie chciała mi zasnąć. W końcu zasnęła, ale musiałam się trochę pomęczyć.
Może wypróbuj pampersy z innej firmy. Czesto rozmiarowki różnią się od siebie, jedne są większe a inne mniejsze choć pisze ten sam rozmiar. Może akurat pampersy z innej firmy będą bardziej pasować do Twojego maleństwa.

Do góry