reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Przemoc porada na już

Poza tym ona nawet nie zapytała jak jej córka się czuje :( po tym co usłyszała od lekarza powiedziała "Przecież nic jej nie jest ma tylko stłuczoną głowę i szyję" ona martwi się tylko o to że on chce wziąć rozwód a ona nie pracuje

reklama
17 letni człowiek sam odpowiada za swoje czyny więc śmiało może przenieść się do cioci. Ciocia może wystąpić o tymczasową opiekę nad dziewczyną ze względu na przemoc w rodzinie. Mam nadzieję że w szpitalu zrobili jej obdukcję koszt takiego pisemnego zaświadczenia o pobiciu to około 50 zł. Z tym na policję i ew. do prokuratury z oskarżeniem o pobicie a nawet próbę uszkodzenia ciała itp. W ogóle że go nie zamknęli na 24 czy 48 to dziwne.

@GoJ Chyba nie do końca może się przenieść do cioci,bez zgody rodziców chyba nie może.Mogą zgłosić ucieczkę lub uprowadzenie jej przez ciocię a jej ojciec jest do tego zdolny.Pomysł z wystąpieniem o opiekę tymczasową dobry jednak nie wiem jaki jest czas oczekiwania na wydanie decyzji bo pewnie taką decyzję wydaje sąd a wiadomo,że sprawy sądowe odbywają się po ok.1miesiącu a w tym wypadku to bardzo długo :/.Obdukcji niestety nie zrobiła bo to koszt ok.300zł tak powiedział lekarz.Myślę,że może wypis ze szpitala też można zanieść,tam również będzie napisane co i jak,może nie tak dokładnie jak na obdukcji ale zawsze to coś.Dziękuję za link ;).
@NeSSi jeszcze nie dzwoniliśmy na niebieską linię bo pracują od godziny 12
Ona o 13 wychodzi ze szpitala
Póki co zostaje nam niebieska linia.Mówiłam jej też,że może zadzwonić na policję przed wyjściem ze szpitala powiedzieć,że boi się wracać do domu i czy ciocia mogła by ją wziąć do siebie.
W najgorszym wypadku gdyby miała wracać do domu poradziłam jej żeby połączyła się z kimś przed wejściem do domu,z kimś kto by słyszał co się dzieje i w razie czego od razu powiadomił by policję.No i najlepiej oprócz tego żeby sąsiadka też była poinformowana(wie co się dzieje w jej domu) i w razie w żeby dzwoniła

@GoJ Chyba nie do końca może się przenieść do cioci,bez zgody rodziców chyba nie może.Mogą zgłosić ucieczkę lub uprowadzenie jej przez ciocię a jej ojciec jest do tego zdolny.Pomysł z wystąpieniem o opiekę tymczasową dobry jednak nie wiem jaki jest czas oczekiwania na wydanie decyzji bo pewnie taką decyzję wydaje sąd a wiadomo,że sprawy sądowe odbywają się po ok.1miesiącu a w tym wypadku to bardzo długo :/.Obdukcji niestety nie zrobiła bo to koszt ok.300zł tak powiedział lekarz.Myślę,że może wypis ze szpitala też można zanieść,tam również będzie napisane co i jak,może nie tak dokładnie jak na obdukcji ale zawsze to coś.Dziękuję za link ;).
@NeSSi jeszcze nie dzwoniliśmy na niebieską linię bo pracują od godziny 12
Ona o 13 wychodzi ze szpitala
Póki co zostaje nam niebieska linia.Mówiłam jej też,że może zadzwonić na policję przed wyjściem ze szpitala powiedzieć,że boi się wracać do domu i czy ciocia mogła by ją wziąć do siebie.
W najgorszym wypadku gdyby miała wracać do domu poradziłam jej żeby połączyła się z kimś przed wejściem do domu,z kimś kto by słyszał co się dzieje i w razie czego od razu powiadomił by policję.No i najlepiej oprócz tego żeby sąsiadka też była poinformowana(wie co się dzieje w jej domu) i w razie w żeby dzwoniła
Jak nie będzie chciała opuścić szpitala to szpital wzywa policję. Albo niech ona wezwie że ma niebieską kartę i nie wróci do domu tylko chce do cioci... Nie dajcie się łatwo zbyć nikomu.

reklama
Ja znalazłam takie coś:
przemocdomowa.com.pl/obdukcja-czym-jest-i-jaki-lekarz-moze-jej-dokonac/

Obowiązkiem lekarza jest wystawienie za darmo obdukcji. Kazdy lekarz w jej przypadku jeszcze pediatra nawet.

Do góry