reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Przemoc porada na już

Poza tym ona nawet nie zapytała jak jej córka się czuje :( po tym co usłyszała od lekarza powiedziała "Przecież nic jej nie jest ma tylko stłuczoną głowę i szyję" ona martwi się tylko o to że on chce wziąć rozwód a ona nie pracuje

reklama
17 letni człowiek sam odpowiada za swoje czyny więc śmiało może przenieść się do cioci. Ciocia może wystąpić o tymczasową opiekę nad dziewczyną ze względu na przemoc w rodzinie. Mam nadzieję że w szpitalu zrobili jej obdukcję koszt takiego pisemnego zaświadczenia o pobiciu to około 50 zł. Z tym na policję i ew. do prokuratury z oskarżeniem o pobicie a nawet próbę uszkodzenia ciała itp. W ogóle że go nie zamknęli na 24 czy 48 to dziwne.

@GoJ Chyba nie do końca może się przenieść do cioci,bez zgody rodziców chyba nie może.Mogą zgłosić ucieczkę lub uprowadzenie jej przez ciocię a jej ojciec jest do tego zdolny.Pomysł z wystąpieniem o opiekę tymczasową dobry jednak nie wiem jaki jest czas oczekiwania na wydanie decyzji bo pewnie taką decyzję wydaje sąd a wiadomo,że sprawy sądowe odbywają się po ok.1miesiącu a w tym wypadku to bardzo długo :/.Obdukcji niestety nie zrobiła bo to koszt ok.300zł tak powiedział lekarz.Myślę,że może wypis ze szpitala też można zanieść,tam również będzie napisane co i jak,może nie tak dokładnie jak na obdukcji ale zawsze to coś.Dziękuję za link ;).
@NeSSi jeszcze nie dzwoniliśmy na niebieską linię bo pracują od godziny 12
Ona o 13 wychodzi ze szpitala
Póki co zostaje nam niebieska linia.Mówiłam jej też,że może zadzwonić na policję przed wyjściem ze szpitala powiedzieć,że boi się wracać do domu i czy ciocia mogła by ją wziąć do siebie.
W najgorszym wypadku gdyby miała wracać do domu poradziłam jej żeby połączyła się z kimś przed wejściem do domu,z kimś kto by słyszał co się dzieje i w razie czego od razu powiadomił by policję.No i najlepiej oprócz tego żeby sąsiadka też była poinformowana(wie co się dzieje w jej domu) i w razie w żeby dzwoniła

@GoJ Chyba nie do końca może się przenieść do cioci,bez zgody rodziców chyba nie może.Mogą zgłosić ucieczkę lub uprowadzenie jej przez ciocię a jej ojciec jest do tego zdolny.Pomysł z wystąpieniem o opiekę tymczasową dobry jednak nie wiem jaki jest czas oczekiwania na wydanie decyzji bo pewnie taką decyzję wydaje sąd a wiadomo,że sprawy sądowe odbywają się po ok.1miesiącu a w tym wypadku to bardzo długo :/.Obdukcji niestety nie zrobiła bo to koszt ok.300zł tak powiedział lekarz.Myślę,że może wypis ze szpitala też można zanieść,tam również będzie napisane co i jak,może nie tak dokładnie jak na obdukcji ale zawsze to coś.Dziękuję za link ;).
@NeSSi jeszcze nie dzwoniliśmy na niebieską linię bo pracują od godziny 12
Ona o 13 wychodzi ze szpitala
Póki co zostaje nam niebieska linia.Mówiłam jej też,że może zadzwonić na policję przed wyjściem ze szpitala powiedzieć,że boi się wracać do domu i czy ciocia mogła by ją wziąć do siebie.
W najgorszym wypadku gdyby miała wracać do domu poradziłam jej żeby połączyła się z kimś przed wejściem do domu,z kimś kto by słyszał co się dzieje i w razie czego od razu powiadomił by policję.No i najlepiej oprócz tego żeby sąsiadka też była poinformowana(wie co się dzieje w jej domu) i w razie w żeby dzwoniła
Jak nie będzie chciała opuścić szpitala to szpital wzywa policję. Albo niech ona wezwie że ma niebieską kartę i nie wróci do domu tylko chce do cioci... Nie dajcie się łatwo zbyć nikomu.

reklama
Ja znalazłam takie coś:
przemocdomowa.com.pl/obdukcja-czym-jest-i-jaki-lekarz-moze-jej-dokonac/

Obowiązkiem lekarza jest wystawienie za darmo obdukcji. Kazdy lekarz w jej przypadku jeszcze pediatra nawet.

Do góry