reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Przedszkole

a nasz wspaniały prezydent miasta właśnie poinformował w radiu że na pewno nie znajdzie się miejsce dla 240 zgłoszonych do przedszkoli dzieci,nawet jak zapełnią się wszystkie miejsca w prywatnych
fajnie,nie?:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:

reklama
Lista potrzebnych rzeczy u mnie w przedszkolu

10 bloków rysunkowych
2 bloki techniczne
5 bloków technicznych rysunkowych
1 blok rysunkowy duzy
farby plakatowe w tubkach-komplet
plastelina x3
klej x5
zeszyt papieru kolorowegox5
pędzel duży i mały
kredki świecowex3
kredki ołówkowex1
nożyczki,ołówek,gumka,temperówka
bibuła 3 kolory
papier kolorowy samoprzylepny-1 zeszyt
kreda kolorowa-komplet
teczka biurowa
mazaki-komplet
mydło w płynie 2 pojemniki
papier toaletowy 10 rolek
ręczniki papierowe 2 rolki
chusteczki chigieniczne 20 paczek
serwetki-5 opakowań
i piżama podpisana

całkiem malutka no nie?:szok::-D

:szok: Jestem w szoku jaka lista..:confused2: Jak moja córcia chodziła do przedszkola, oprócz piżamki i kapci nic nie musiałam dostarczac!!! no chyba ze chusteczki jesli był okres jesienny i dzieciaczki mialy katarek, czasami brakowało.. To co sie dzieje teraz w Polsce z przedszkolami i żłobkami jest naprawde okropne, jak tu planować cokolwiek jak taka niewiadoma.. Nas na szczeście juz to nie dotyczy bo od ponad roku jesteśmy w UK, a tu z miejscami nie ma problemu :happy: i jeszcze państwo ci dołoży jak masz nie za wysokie zarobki. Trzymam kciuki za was i zycze powodzenia, trzeba miec stalowe nerwy..;-)

I my bylismy dzis zaniesc papiery do tego przedszkola co dostal sie Macio, ale wlasciwie nic sie nie dowiedzialam. Pod koniec czerwca maja do nas dzwonic i umawiac nas na dni adaptacyjne na koniec sierpnia, w pierwszy dzien takich dni bedzie zebranie i tyle...Co ciekawe, nawet nie spytalam ile to przedszkole kosztuje...

U nas spotkanie daptacyjne jest 9 czerwca.Miałam 8 jechać na działke na tydzien i wyjdzie,ze pojade 10.Powiedzcie mi na ile godzin tedy zostawi się dziecko?Czy któreś z rodziców musi wtedy z dzieckiem zostać?O kosztach przedszkola też nic jeszcze nieweim zapytam w czerwcu jak pójdziemy.

U nas w przedszkolu składamy się po 30 zł na semestr i pani kupuje wszystkie potrzebne artykuły papiernicze i malownicze ;) prócz tego na semestr dajemy: 8 rolek papieru toal., 4 papierowe ręczniki, 8 kostek mydła, opakowanie husteczek hignienicznych. Koszt przedszkola to 360 zł bez zajęc dodatkowych. Na okres adaptacyjny nie będę malej dawać, choć jest taka możliwość w ostatnich 2 tyg sierpnia. Pójdziemy normlanie we wrześniu tylko może przez pierwsze dni odbiore ją szybciej ale to zobaczę jaka będzie sytuacja

Ja mam urlop na koniec sierpnia i pierwszy tydzien września ,żeby jak cos iść z nia i odebrac ja wczesniej.

Moja zapiszczy wszystkich.I pewnie niebędzie chciała się słuchac ,chyba ze coś się jej tam poprawi.:-p;-):-D

Moja to jeśli utrzyma sie obecny trend to będzie "panna rządzalska" Jak jej dzieci zabieraja zabawki to na nich krzyczy i robi im pogaduszki z dobrego wychowania :)

reklama
czyli dobrze ją uczysz.Moja zabawki czasami;-)zabiera ale jak sie wytłumaczy spokojnie i poprosi to oddaje bez problemu.

Do góry