reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Przeczytałam / obejrzałam POLECAM

Irmaa ja też lubię takie filmy a mój mąż mnie zaraził swoją pasją oglądaia filmów katastroficznych o samolotach i łodziach podwodnych:-D:tak:Lubię też mocniejsze filmy, ambitniejsze i psychologiczne:tak:
Co do książki to mam Język dwulatka ale jakoś nie mogę się za nią zabrać tzn. przeczytałam pierwszy rozdział i leży w sypialni:-D

reklama
A jaka ksiązke kupuic facetowi na prezent interesuje sie historia wszczególnie filozofia i starożytnoscia normalnie zupełnie nie mój klimat? Moze Wy mi cos poradzicie?
Gość jest po politologii i ma raczej takie humanistyczne zainteresowania:-)

Przeczytałam z przyjemnością książkę Zofii Staneckiej "Jaś i Małgosia". Znana wszystkim historia dwójki dzieci, które gubią się w lesie. Dodatkowo oryginalnie (dla mnie suuuper) zilustrowana przez Bogne Pniewską. Warto zajrzeć na stronę wydawnictwa Muchomor
fragment z "Jasia i Małgosi" dla zachęty:
"Jestem straszna Baba Jaga.
Zjem każdego gada.
A kto wpadnie w moją paszczę,
Tego pożrę i zamlaszczę.
I obliżę każdy paluch,
Choćby to był i karaluch
Albo cztery wszy."

Tygodnik "Polityka" prezentuje kolekcję książek "Cała Polska czyta dzieciom". Dzisiaj do kupienia (w cenie tygodnika czyli 4,50zł; kolejne pozycje będą kosztować 14,99 zł):

Astrid Lindgren "Emil ze Smalandii" i "Lotta z ulicy Awanturników"

dodatkowe informacje: "Polityka" oraz Cała Polska czyta dzieciom.

Widze, ze fajne ksiazki wybrali - szkoda tylko, ze dla nieco starszych maluchow.

Yasmin wracajac jeszcze do Muchomora to ja starsznie lubie to wydawnictwo. Julek ma chyba wszystkie ich ksiazeczki z tej pierwszej serii dla maluchow w twardych okladkach i bardzo je lubi. Tak wiec na pewno bedziemy systematycznymi ich klientami:-)

Ja z książkami jestem ostatnio (hmmmm czyli prawie dwa lata:szok:) na bakier. Jeśli już czytam, zazwyczaj jest to coś o wychowaniu dzieci, a i wtedy często kończę w połowie. Wstyd, bo zawsze byłam molem książkowym:zawstydzona/y:.
Jednak jeśli chodzi o filmy - oglądam nałogowo i polecam:
''Trade'' z Alicją Bachledą
''Shooting dogs'' gdyby dokładnie przetłumaczyć, polska wersja powinna nosić tytuł ''Postrzelić psy'' ale po opisach mam wrażenie, że tytuł nie jest tłumaczony dokładnie i brzmi ''Pewnego razu w kwietniu...''dokładnie nie wiem, bo oglądałam w wersji angielskiej.
Obydwa filmy są straszne, ja je chyba jeszcze mocniej przeżyłam dlatego, że jestem matką.
''Trade''jest dość często reklamowany, więc napisze tylko, że warto zobaczyć i raczej nikt sie nie zawiedzie.
''Shooting dogs'' jest oparty na faktach. Daje do myślenia, no i przygotujcie się na mocne przeżycia. Pewnie niejednej przyda się paczka chusteczek do nosa, nie ma to jednak nic wspólnego z melodramatami.
Warto je zobaczyć choćby po to, żeby mieć świadomość jakie rzeczy dzieją się obok nas i naszych bardziej lub mniej ale jednak spokojnych gniazdek.

reklama
Ciekawe artykuły:tak:No i ja popełniam błąd bo daję na noc picie:zawstydzona/y:Ale próbowałam z wodą i nie dało rady a zamiast słuchać płaczu wolę ciszę:-(Zobaczymy jak to będzie

Do góry