reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Proszę o poradę

witam
kiedys mialam taki sam problem jak Dona24. Poprosiłam sama o bebilon pepti było ok lecz jeszcze nie to co powinno. Potem zakupiłam kropelki sab simplex bo nie moglam patrzec jak dziecko sie meczy i to pomoglo. Naprawde polecam te kropelki na kolki to jest jakies cudo. wczesniej probowalam wszystkiego i nawet tych naszych debridatów itp. i nic nie pomagalo. Wreszcie z niedowiara spróbowalam tych ktopelek sab simlex - pomyslala, ze jak to nie pomoze to juz chyba nic nie pomoze. I o dziwo zadzialalo. Prosze poczytac sobie na forach o tch kroplach ile osob je chwali. I jeszcez jedno. Jesli ktokolwiek zdecyduje sie na zakup tych kropli to tylkoz Nimiec lub z Austrii. Nie wiem dlaczego lecz rodzice, którzy wczesniej ich uzywali odradzali mi czeskie. pozdrawiam sylwia

reklama
U mnie wyglądało to mniej wiecej tak: najpierw bebilon Pepti, który przez moment skutkował a potem po zmianie pediatry Nutramigen. Wszelkie kolki i inne problemy:) zniknęły. A jak mały skończył 7 miesięcy zaczął jeść normalne mleko. Wydaje mi się,że lepiej jest słuchać lekarza - szczególnie jesli chodzi o tak małe dziecko

A ja potem jednak próbowałam z tym pepti. Mały dostał takich silnych kolek i przez pare dni się męczył więc się przestraszyłam i zaczęłam mu to dawać. Ale nie sprawdziło się to w naszym przypadku, pił to jak by chciał a nie mógł, krztusił się, łykał masę powietrza, zostawiał pół butelki, ulewał co mu się wcześniej nie zdarzało, raz nawet zwymiotował całą butelkę... Więc z powrotem zaczęłam dawać mu comfort. Po paru dniach kolki przeszły i do teraz nie ma... A co do kupy to widzę, że już robi taką bardziej żółtą, może po prostu jego układ pokarmowy dojrzewa. Aha i w czasie kiedy dostał tych silnych kolek dawałam mu Lacidofil do mleka a kiedy przestałam to kolki ustały więc może to od tego...

Do góry