reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Proszę o poradę odnośnie łóżeczka ;)

Tak, racja !!
Nie wiem czy oglądałaś to samo co ja, ja oglądałam program "Złodzieje".
Raczej nie to samo. Widziałam na nagraniu z bloku, w którym mieszkam obecnie.
Nie wiem czym to zrobili, bo dokładnie nie widać. Ale wkładają coś w szparę w drzwiach, moment coś majstrują i one są już otwarte...

reklama
A jak robicie obiad albo do toalety to sam leży na kanapie? Pytam i nie oceniam. Nie mam totalnie wyobraźni jak to powinno wyglądać 😅

Wszystko zależy jakie jest dziecko, jedno ładnie leży w łóżeczku i wszystko zrobisz, a drugie będziesz nosić wszędzie ze sobą w chuście.
Mi akurat trafił się ten pierwszy egzemplarzy, wystarczyło włożyć do kołyski, wózka i mogłam spokojnie robić obiad czy ogarnąć dom, ale za to w nocy szaleję 😁
Teraz już jest gorzej bo młody zaczyna chodzić, ale też jakoś trzeba sobie radzić.

Złodzieje nawet w biały dzień wyniosą wszystko z mieszkania . U moich sąsiadów przed tym jak się wprowadziłam w biały dzień pod pretekstem remontu opróżnili mieszkanie .

Cześć! 😄 pytanie odnośnie łóżeczka i kołyski… mamy mieszkanie około 50m2 i dostaliśmy w prezencie standardowe drewniane ze szczebelkami łóżeczko (stoi w innym pokoju w sypialni) i tak wpadłam na pomysł czy dokupić jeszcze kołyskę drewnianą, która będzie z nami w salonie/kuchni jak mały będzie spał w ciągu dnia, żeby mieć go siebie. Proszę o porady 🙏 i jak to u Was wygląda w ciągu dnia. ♥️
Dla mnie kołyska to był zbędny wydatek. W salonie kładłam dzieci na kanapie w kokonie po prostu. A i tak wolały leżeć na mnie 🤣

Ja miałam na początku pożyczony od koleżanki taki wózeczek jak mają w szpitalach tzw. akwarium albo mydelniczka 😅 to był jeden z lepszych sprzętów na początek. Robił za łóżeczko, kołyskę i przewijak. Ja akurat mam duży dom, więc jeździłam nim wszędzie 🙂 Jeśli jest opcja coś takiego skombinować, bardzo, bardzo polecam 🙂
Czasem kładłam na początku dziecko na kanapie i obkladałam poduszkami. Jak jest już bardziej ruchliwe- tylko mata i podłoga 🙂

reklama
Cześć! 😄 pytanie odnośnie łóżeczka i kołyski… mamy mieszkanie około 50m2 i dostaliśmy w prezencie standardowe drewniane ze szczebelkami łóżeczko (stoi w innym pokoju w sypialni) i tak wpadłam na pomysł czy dokupić jeszcze kołyskę drewnianą, która będzie z nami w salonie/kuchni jak mały będzie spał w ciągu dnia, żeby mieć go siebie. Proszę o porady 🙏 i jak to u Was wygląda w ciągu dnia. ♥️
Mam podobny metraż i wystarczyło samo łóżeczko. W ciągu dnia dziecko w nim spało albo nieraz na narożniku otoczone moją poduszką w kształcie C z czasów ciąży która też wykorzystywałam do karmienia 🤣 Jak któreś z dzieci zasypiało na spacerze to niosłam do domu gondole.
Niespokojny maluch zawsze może spać w gondoli gdy Ty np robisz obiad jak nie odpowiada mu łóżeczko.
Na szczęście moje później bez problemu spały w standardowym łóżeczku/ narożniku gdy ja ogarniałam obiad. Początkowo były i drzemki na mnie 🤣
Uważam, że bez sensu zagracać sobie mieszkanie kołyską która starcza na chwilę.
Starsze dzieci nie raz padały na macie czy kocyku w czasie zabawy. Odkrywałam je i tak sobie leżakowały 😉

reklama
Do góry