Dziewczyny jesteście kochane... wszystkie...,dziękuję za wsparcie, zainteresowanie i pomoc,
mieszkam na Dolnym Śląsku i mam problem z połączeniem z internetem, cały czas szaleją u nas burze i niestety powodzie, a ja mam bezprzewodowy i zasięg mi zanika...
Nie jestem w stanie odpisać i podziękować każdej z Was...
Dzisiaj na USG w 22 tygodniu lekarz stwierdził, że to prawdopodobnie chłopiec, maluch kręcił się i miał trochę mało płynu owodniowego, bo mamy upały po 30 stopni i nie nadążam z uzupełnianiem płynów, więc chyba będę miała jednak małego Adasia...
BPD 45mm 19hbd,5dni
AC 151mm 20hbd, 2dni
FL 33mm 20hbd, 2dni
Położenie płodu: zmienne
Łożysko ściana : przednia
wg Grannuma: 0
AFI: prawidłowe
Zarys główki i kręgosłupa w uwidocznionym odcinku prawidłowy
Serce czterojamowe, żołądek typowo, pęcherz moczowy uwidoczniono...
Pytacie czego potrzebujemy... zaczynamy z maluszkiem od zera:
Nie mamy ciuszków, śpioszków, kaftaników, pajacyków, zimowych ubranek, butelek, laktatora, podgrzewacza, pieluszek tetrowych, kosmetyków do pielęgnacji niemowlaka, kocyków, pościeli, kołderki, wanienki, łóżeczka, wózka...
Sama wychowałam się i urodziłam w biednej rodzinie, więc nawet najmniejsza rzecz będzie dla nas WIELKĄ POMOCĄ.
Nie mam też ubrań ciążowych, noszę aktualnie rozmiar XL, 176cm ale mam koszulki po Adamie i bluzy, mama przerobi mi też spodnie.
Ja mam 175cm a tatuś miał 190cm, więc dzidziuś chyba będzie duży...
Obym karmiła piersią jak najdłużej.
z MOPSu dopiero po urodzeniu dziecka mogę liczyć na jednorazowy zasiłek celowy na kaszki, środki czystości czy pieluszki i na jednorazowe becikowe, bo pierwszą wizytę miałam w 6. tygodniu ciąży.
Nie mam telefonu komórkowego, ponieważ umowa była na Adama i plus gsm nie wyraził zgody na cesję umowy po zmarłym, numer przepadł.
Mam wyłącznie dostęp do internetu, przy dobrej pogodzie, mój numer gg3075505, e-mail:
limonka75@onet.eu
Jeśli jakieś ciuszki będę się powielać, przekażę je nastepnej potrzebującej mamie na forum babyboom.
Gdybyście jednak mogły dla nas cofnąć czas...
Anna Kwiatkowska
B. Chrobrego 3d/3
58-160 Świebodzice
woj. dolnośląskie