reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Proszę o pomoc dla dzidziusia, który urodzi się 24.12.2010, mój narzeczony zginął...

Rzeczywiście rzeczami materialnymi Ania jest zasypana... to ja też poproszę nr konta na priva, postaram się zebrać pieniążki i wysłać Ani, przed gwiazdką... założę skarbonkę i co wyproszę od znajomych, co mi się uda oszczędzić wrzucę... niedługo mam urodziny i wpadłam na pomysł żeby ludzie, którzy do mnie przyjdą zrezygnowali z kwiatów, kartek, czekoladek, tylko żeby te parę zł wrzucili do skarbonki dla Ani :)

reklama
Naprawdę można by było wysłać Ani ok 5 zł . .. Wyjdzie dość pokaźna sumka ... a oprocz tego wiem po sobie ze jedzonko trzeba malemu wysylac ...chusteczki , pampersy i kosmetyki ... bo wy wiecie mamuśki jak to szybko się kończy ... Dobre są pieluszki dada tanie ale bardzo dobre - sama je używam .:tak:

Kopiuję,żeby było na wierzchu:) lista rzeczy co mamy już wysłane do Ani:
-LAKTATOR,]
-UBRANKA W ROZNYCH ROZMIARACH
-UBRANIA CIĄŻOWE
-kocyk polarowy
-puder lagodzący
-szczoteczka z grzebykiem do wlosków
-chusteczki
-2 smoczki-krem pielęgnacyjmy

-kąpielowe okrycie frotte
-OCHRANIACHE NA LOZECZKO
-CHUSTECZKI NAWILZONE
-PROSZEK DO PRANIA DZIECIECYCH UBRANEK
-FOTELIK SAMOCHODOWY
-KOSMETYKI DLA MALUTKIEGO
-KOSMETYKI DLA CIEBIE
-4 BUTELKI + 1 SZKLANA
-WITAMINY DLA MALEGO
-POSCIEL
-TERMOMETR DO WANIENKI
-WÓZEK SPACERÓWKE(?)
-10 PIELUCH TETROWYCH
-HERBATKI ZIOLOWE DLA ADASIA
- HERBATKE DLA CIEBIE NA LAKTACJE
-PREPARAT NA KOLKI GDYBY MALY MIAL
-KILKA PIELUCH W ROZMIARZE 2
-KOCYK
-WKLADKI LAKTACYJNE
-WOZEK GLĘBOKI
-PRZEWIJAK
-KOMBINEZON
-WANIENKE
-PODGRZEWACZ
-BIUSTONOSZE DO KARMIENIA
-SŁOICZKI Z JEDZONKIEM
-NOSIDŁO
- PODKŁADY POPORODOWE
-MAJTKI POPORODOWE 6 SZT
-TANTUM ROSA
-PŁYN DO HIGIENY INTYMNEJ PO PORODZIE
-ZABAWKI DLA ADASIA
-SZLAFROK
-NOŻYCZKI DO PAZNOKCI DLA ADASIA
-ASPIRATOR DO NOSKA
-PAMPERY ROZMIAR 3
-ROŻEK
-MATA DO ZABAWY
KOMBINEZON NA ZIMĘ
- MATERAC
- KARUZELA MAD ŁÓŻECZKO
- CERATA NA MATERAC A POD PRZEŚCIERADEŁKO
-ŁÓŻECZKO
-KLAPKI DO PORODU
-POŚCIEL ALE NIE TO OBLECZKI TYLKO TO CO W ŚRODKU MAMY :)
-BUJACZEK
-STELAŻ DO WANIENKI
- butelka tt 0m+
- smoczek tt 6m+ (kaszka)
- magnez +b6 (80szt)
- strzykawka 5ml (4 szt)
- strzykawka 10ml (5 szt)
- strzykawka 20 ml (2 szt)
- kompres jałowy 5x5 (10x2 szt w opakowaniu)
- kompres jalowy 7,5x7,5 (1 szt)
- kompres jalowy 10x10
- gaza opatrunkowa
- opatrunek jałowy
- opaska podtrzymująca 5x4
- plaster
- rumianek (sypki)
- koperek
- herbatka dla kobiety karmiącej (10 szt)
- płatki kosmetyczne
- linomag maść
- linomag z tlenkiem cynku
- linomag krem spf 30
- linomag oliwka
- linomag olejek
- flosik krem ochronny na każdą pogodę
- mydełko bambino
- vita d
- pojemnik na mocz (2 szt)
- chusteczki huggies (3 szt)
- chusteczki pampers (2 szt)
- próbka emolium i atopin
- 4 pieluszki flanelowe
- krem p/rozstępom
- paracetamol w czopkach dla dzidziusia (7szt)
- kropelki na kolkę
- 1 butelka Canpol 120ml
- 2 nowe smoczki do butelki dla noworodka
- Dopegyt (mam nadzieję, że się nie przyda)

lista rzeczy potrzebnych teraz:
-magnez b6
-witaminki dla ciężarnej

tą listę będę codziennie uzupełniała po rozmowie z Anią i kopiowała co kilka stron aby było na wierzchu :)

lista rzeczy po porodzie:
-pampersy
-mokre chusteczki
-kosmetyki dla Ani po porodzie
-mleko ??
-ubrania dla Ani po porodzie

lista rzeczy na przyszłość:
-pampersy
-chusteczki
-kosmetyki do pielęgnacji małego
-ubranka już większe
-mleko i jedzonko

Od siebie dodaje, że potrzebne są pokrowce-prześcieradełka na przewijak, bo na rogach był naprawiany(popękana ceratka)
Wit K ktoś oferował ale nie wiem czy zostały wysłane.

Naprawdę można by było wysłać Ani ok 5 zł . .. Wyjdzie dość pokaźna sumka ... a oprocz tego wiem po sobie ze jedzonko trzeba malemu wysylac ...chusteczki , pampersy i kosmetyki ... bo wy wiecie mamuśki jak to szybko się kończy ... Dobre są pieluszki dada tanie ale bardzo dobre - sama je używam .:tak:

Estera, pampersy, kosmetyki i chusteczki wysyłamy do Ani juz po tym, jak urodzi sie dzidziuś. Ania jak narazie dostała troche takich rzeczy, a juz nie ma ich gdzie trzymać, wiec narazie nie wysylamy:) Z pytaniami o to, co jeszcze trzeba, a czego nie, czekajmy na polusie. Ona codzien rozmawia z Anią i napewno bedzie wiedziała, co sie jeszcze przyda.Co do zbiórki pieniążków-niewiem, ja planuje troche wysłać, a gdybysmy chcialy ustalic akcje bardziej zorganizowana, musimy wszystkie wypowiedziec sie tutaj, gdyz nie chcemy nikomu niczego narzucać:)

Magdalena, masz naprawde swietny pomysł:) Szkoda, ze ja urodziny dopiero mam w maju:/

Kurcze ja urodziny mam dopiero w lipcu ale imieniny w grudniu :) To może odgapię od Ciebie (jeśli mogę) i wyśle Ani pieniążki na święta. Co do zbiórki to wydaje mi się ze to dobry pomysł Każda może wysłać tyle ile może Ania by miała drugie becikowe a każda z nas wie ile pieniążków idzie na początek...

Witam.
Widzę,że pudełko ładnie leci i Wy z wysyłaniem rzeczy dalej szalejecie.:-D:-D:-D
Ja Wam powiem o swoim punkcie widzenia.:zawstydzona/y::zawstydzona/y:
Prześledziłam tę Ani wyprawkę .
Dla mnie to ona jest gigantyczna :szok::szok::szok::szok: i uważam ,że już wystarczy jak na 1 dziecko.

Czy naprawdę każda z Was kupowała tyle dla swojego dziecka?:szok::szok::szok::szok::rofl2:
Z taką ilością rzeczy to można już 5 wychować ,a nie tylko 1 dziecko.:-D:-D:-D:-D
Jak popatrzyłam na tą całą listę to muszę się przyznać,że ja wychowałam 2 dzieci a może z połowę rzeczy miałam.:zawstydzona/y::zawstydzona/y::zawstydzona/y:
Dla mnie tutaj to spora część tej wyprawki jest zupełnie zbędna :baffled::baffled:,ale to moje osobiste zdanie.
Z drugiej strony Ania prosiła o podstawowe rzeczy ,a Wy jej już w tej chwili wysyłacie prawie zaopatrzenie sklepu.:-D:-D:-D:-D:rofl2::rofl2::rofl2::rofl2:

Nie gniawajcie się na mnie ,bo nie taki mój cel ,ale z tego co wiem to Ania nie ma gdzie trzymać tego wszystkiego ,więc należało by się zastanowić nad wysłaniem naprawdę niezbędnych rzeczy a resztę dosyłać w miarę jak będzie rósł Adaś.:tak:;-):-):-)

Próbowałam załatwić sponsora na niezbędne rzeczy tak na dłużej,ale jak ten ktoś wszedł na wątek i poczytał to zrezygnował.
Twierdząc ,że tu jest sponsoring niepotrzebny...:baffled::baffled::baffled:
Mają osoby do wsparcia ,które są w gorszej sytuacji niż Ania i którym brakuje np: na podstawowe pieluszki i krem czy mleko....
Dla nas najważniejsza jest Ania w tej chwili ,a oni podobno mają kilka zgłoszeń o pomoc tygodniowo....:baffled::baffled::-:)-:)-(
Smutne to bardzo ,ale taka rzeczywistość.:baffled::baffled::baffled:

reklama
Do góry