reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Prośba o rade

Fionka91

Zaciekawiona BB
Witam!

Jestem tutaj nowa, postanowiłam założyć konto po przewertowaniu chyba miliona różnych wpisów.
Chciałam się Was poradzić co zrobić ... mianowicie...
W lutym tego roku miałam usunięty polip i od tamtego momentu zaczęliśmy się starać o małego robaczka. Niestety nie jest to takie szybkie jak niektórym się wydaje.
W maju miałam zatrzymanie okresu na półtorej miesiąca, okazało się ze winowajca była podwyższona prolaktyna. Obecnie zażywam dostinex i jest elegancka. Ostatnia miesiączka była 9 czerwca, 19 czerwca byłam na monitoringu i pęcherzyk był około 1cm. W pon 24 czerwca miałam bóle owulacyjne, w środę 26 czerwca byłam na kolejnym monitoringu i wyszło ze owulacja była. Robiłam test w 24dc i beta hcg i niestety nic nie wyszło :( w środę byłam ponownie na usg i nic nie było widać niepokojącego.... ani nie można potwierdzić ani zaprzeczyć ciąży... pobolewa mnie brzuch, główniej z tej strony gdzie była owulacja.... pytanie czy robić test już jutro ? Bo jutro spodziewany okres ma być ..... zaczynam być zrezygnowana :( pani doktor powiedziała ze jak się nie uda teraz to mój partner ma iść na badania :(

reklama
Rozwiązanie
Póki co zrobił usg i powiedział ze mam trójdzielna 8 mm śluzówkę wiec szykuje się do @. Powiedział że czasem kobieta raz w roku może nie mieć @ i jest to naturalne, powiedział ze 3 dni to nie panika. Kazał jednak wziasc ta luteinę i pisać do siebie koło 11-12 dnia i będziemy robić ten monitoring. W przyszły czwartek będą tez badani chłopcy wiec zobaczymy.
reklama
Czyli dziś jest 29 dc? jeśli mówisz że owulacja była koło 16dc to jutro może warto zrobić test, lub bete jest najpewniejsza
Tak wychodzi ze 29 dc. Chyba po pracy jutro skocze na betę albo we wtorek... bo nie czuje tez jakoś mega pms żeby @ miała się pojawić ... kłuje mnie jedynie lewy jajnik na który była owulacja (konsultowałam w zeszła środę z gin bo trochę wystraszyłam tego kłucia ale wg niej wszystko było Ok).

Tak wychodzi ze 29 dc. Chyba po pracy jutro skocze na betę albo we wtorek... bo nie czuje tez jakoś mega pms żeby @ miała się pojawić ... kłuje mnie jedynie lewy jajnik na który była owulacja (konsultowałam w zeszła środę z gin bo trochę wystraszyłam tego kłucia ale wg niej wszystko było Ok).
Mnie w cyklu w którym zaszłam , tydzień przed spodziewaną @ kuło w jednym lub 2 jajniku , i bóle jak na miesiączkę ,ale nie przyszła ;)

reklama
Do góry