reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

  • Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Propozycje obiadków i deserów

reklama
Vertigo nie no wstyd to nazwać przepisem.

na średnią brywankę lub naczynie zarodporne

4 torebki ryżu, 1 słoik jabłek do szarlotki, trochę cynamonu i cukru

ryz gotujesz, 2 torebki przesypujesz na posmarowane masłem naczynie przekładasz całym słoikiem 1l jabłek i na jabłka znów 2 torebki ryżu na tej warstwi posypujesz po całosci 2 łyzeczkami cynamonu i cukru tyle ile lubisz na to troszke wiórek masła, zapiekasz ok 30 minut w piekarniu 200 na koniec mozesz odkryc naczynie zeby sie lepiej podpieko


dla pracowitych kucharzy polecam wersje delux - z samodzielnie przyządzonymi jabłkami, 1 kg jabłek obrać zetrzec na średniej tarce, podsmarzyc na patelni z cynamonem i cukrem .

ja ten ryz jem z kleksem sosu waniliowego - czyli z puingiem waniliowym smakija, a moj mąż lubi z kleksem kwaśnej smietany i szczyptą cukru

smacznego
 
Ale super przepisy :-)

Ja na dzisiaj właśnie zakupiłam w pobliskim sklepie pierogi z serem (nie powiem mają pyszne!). A z pozostałych przepisów skorzystam!!!!!!

Vertigo ja też nigdy nie robiłam ryżu z jabłkami, a tu proszę taki prosty i pyszny przepis. Anno dzięki :-)
 
Vertigo nie no wstyd to nazwać przepisem.

na średnią brywankę lub naczynie zarodporne

4 torebki ryżu, 1 słoik jabłek do szarlotki, trochę cynamonu i cukru

ryz gotujesz, 2 torebki przesypujesz na posmarowane masłem naczynie przekładasz całym słoikiem 1l jabłek i na jabłka znów 2 torebki ryżu na tej warstwi posypujesz po całosci 2 łyzeczkami cynamonu i cukru tyle ile lubisz na to troszke wiórek masła, zapiekasz ok 30 minut w piekarniu 200 na koniec mozesz odkryc naczynie zeby sie lepiej podpieko


dla pracowitych kucharzy polecam wersje delux - z samodzielnie przyządzonymi jabłkami, 1 kg jabłek obrać zetrzec na średniej tarce, podsmarzyc na patelni z cynamonem i cukrem .

ja ten ryz jem z kleksem sosu waniliowego - czyli z puingiem waniliowym smakija, a moj mąż lubi z kleksem kwaśnej smietany i szczyptą cukru

smacznego

mniam mniam :-p:-p:-p:-p:-p:-p
i już mam obiad na piątek :laugh2::laugh2::cool2::cool2::cool2:

dzieki :elvis:
 
hej. ja też takie robię, tylko dodaję zamiast mandarynek, sałatkę owocową z puszki i jak mi sie chce to jeszcze lekko podsmażam banany ale może zrobię wersję de lux i dodam wszystko, hmm. fajnie że znowu gotujemy :rofl2:
 
reklama
Do góry