reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Propozycje obiadków i deserów

reklama
Dziewczyny robiła ktoras z was juz kotlety z samego sera do krojenia, podobno sa bardzo smaczne ale nie wiem jak je zrobic. Najlpeiej smakuja z frytkami i surowka z białej kapustki ( czyli taka wiosenna)

Ewcia taki przepis znalazłam:
Kotlety z sera salami
(4 porcje)
Składniki
jajka, 1 sztuka
natka pietruszki (posiekana), 1 łyżka
mąka, 1 łyżka
bułka tarta, 3 łyżki
pieprz
olej do smażenia
ser żółty salami, 400 gramów
Sposób przyrządzenia:
Ser pokroić w plastry grubości ok. 1,5 cm . Jajko roztrzepać, dodać natkę pietruszki oraz Przyprawę. Ser obtoczyć w mące, jajku i tartej bułce. Smażyć po 3 min z każdej strony.

Czas przygotowania: 15 min.

Ilość kalorii jednej porcji: 492

Ja kiedyś robiłam, ale dla mnie było za tłuste :-) ale nie ma co DOBRE !!! zrobiłam jak schabowego !!!

Lucky udało Ci się, udało ;)

A tamtego posta możesz usunąć - w prawym górnym rogu wiadomoci masz przyciski "cytuj", "edytuj" i "usuń" ;)

Doxa i Jolik Wy dopiero teraz za gotowanie sie zabieracie......ja juz po dwoch daniach jestem :)
mialam dzisiaj udko pieczone w folii, mlode ziemniaczki i pomidorkowa salatke.

Czekalam specjalnie az zjem i chcialam zapytac, czy to prawda, ze nie powinnysmy jesc drobiu?
Ja mam duzy ochote na to mieso i je jem.

No nie, nie można drobiu? Pierwsze słyszę. Ja też wcinam drób i to w dużych ilościach.

A obiadek miałaś pyszniutki MNIAM MNIAM :-)

Orzeszek jak pilnuje porządku ;) Dobrze, dobrze, ja jeszcze się nie obudziłam ;D ;D ;D

Z kurczakami to jest tak, że do ich karmienia używa się duuuużo hormonów, żeby szybko rosły i dlatego być może nie powinnyśmy ich jeść, a na pewno małe dzieci!!!!
Ja też jem, bo lubię ;)

no, OK, tak myslalam, ze chodzi o te hodowle i hormony. Dla maluszka to ja juz zamowilam u babci kurczeta - hodowane na podworku i jedzace kukurydze ;)

reklama
Orzeszku takie kurczaczki od babci z podwórka są najzdrowsze i najsmaczniejsze w 100% popieram mimo , że kurczaków za specjalnie nie ubóstwiam

Do góry