reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

  • Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Propozycje obiadków i deserów

Doxa mam... ale ja chiny ludowe nie umiem w niej rozmrażać :( Chyba, że wrzucę do ciepłej wody z peklosolem na 2 godziny a potem do marynaty. O właśnie tak zrobię ;D Najwyżej mniej posolę.
 
reklama
Doxa bo jak tylko rozmrażam to w zimnej a jak chcę zapeklować od razu to w ciepłej a raczej takiej letniej szybciej i lepiej się mięso pekluje.
 
aha ja chciałam jeszcze dodać, ze ja karkówkę miałam z kością i nie chciałam jej odkkraiwać przed pieczeniem, zamarynowałam więc w całości i też świetnie przeszła czochem :)
poza tym do sosu dodałam pieczarki (przekrajane na pół) i marchew (w półkrązkach). a mięso przed polaniem sosem (marynatą) posmarowałam gęstym płynnym miodem.
i ja dodałam duuużo papryki. żeby było ostrrrre  ;D

ale marynatka paluszki lizać. i jak się zacznie sezon grillowy to będzie jak znalazł!!
 
Mięcho pływa... ale przetrząsłam caaaałą zamrażarkę.. karkówki niet :( Pływa schab.. ale skoro Efunia robiła polędwiczki i były dobre to i schab powinien być dobry :) Najwyżej ślubny mi jutro reklamację złoży ;D
 
Jarrela będzie pyszne :)


A właśnie, dziewczyny wy te porcje karkówki rozbijacie czy tylko kroicie na kawałki?
 
Doxiaczku jeśli chcesz piec w naczyniu żaroodpornym z tym "sosem" to nie ma sensu rozbijać
Jak na grill to żeby sie szybciej piekło rozbijam :)
 
reklama
Do góry