reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Propozycje obiadków i deserów

malgosia_76 pisze:
Doxa,
soso robi sie sam, z tego co włożtłaś do naczynia, oliwy, sera, pomidorów, bazylii, ja dorzuciłam oliwki i kilka paseczków czerwonej paryki, surowe pomidory.
Jednym słowem czyszczenie lodówki! ;)

ja też czasem dorzucam własnie paprykę, pomidory i oliwki. W ogóle to do tych polędwiczek można wetkać co sie ma, wazne, żeby choć troszkę śmierdziela dołożyć i pomidorów z oliwą...

reklama
teraz mi przyszło do głowy, że Doxa może o "sos miodzio" pytała.
W sobotę te polędwiczki podałam na rucoli i boczniakach obsmażonych na oliwie z czosnkiem i od tego sos miodowy podałam. ;)

sos miodzio

4 łyzki miodu lipowego,
3 łyżku musztardy dijon,
6 łyżek oliwy z oliwek,
4 łyzki balsamico,
sok z połowy cytryny

wymieszać i polać, a miodzio na 10 sek do mikrofalówki, przed mieszaniem, co by był troszkę ciepły i bez grudek cukru.
Polewamy boczniaki.
taką sałatę robię też z łatą wołową i kawałeczkami kurczaka w cieście naleśnikowym i polewam miodzio sosem,
mozna też zrobic kawałki kurczaka w dużej ilości bułki tartej (czyli kurczak wymoczony w jaju, potem obtocczony w bułce, znowu w jaju, znowu w bułce i znowu w jaju i znowu w bułce) na masło, lub oliwę jak kto woli i już

mozna dla poprawy ostrości podac do sosu 1 ząbek czochu, wtedy jest baaardzo interesujący smak,
ale do boczniaków już się nie nadaje, bo one usmażone na chochu ;)

malgosia_76 zgadni co jutro na obiad. Dzisiaj juz zrobilam bo jutro na zakupy. Chyba cos mibrakuje, ale jutro jeszcze spobuje, bo mnie gardlo boli i nie mam smaku.

reklama
śledzie bardzo dobre, trochę słone, może za krótko moczyłam, ale i tak wszamię.

Jutro zrobię sobie śledzie z grzybami!

Do góry