reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

  • Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Propozycje obiadków i deserów

reklama
Śledziki zrobiłam, ale pisałaś, żeby 2 dni nie ruszać !
dzis drugi dzień, jutro napiszę.
A żurek szybki, to mogę napisać, jak robić. będziesz dom wspominać :)
 
u nas wczoraj na obiad była pizza z tunczykiem. a jako ze zrobiłam za duzo ciasta (cos mi sie proporcje pomyliły ::) ) to z reszty wykonałam zwiebelkuchen.... był pyyyszny. chyba dzis znów go zrobię!
 
Magdusiu,
Twoje polędwiczki to hit!!!
zostało mi sporo sosu i w tym sosoe udusiłam wczoraj schab pocięty w plastry i dodałam dojrzewającego sera, bo gorgonzola juz mi się skończy ła dnia poprzedniego. Nadal hit!!
 
Chyba zartujesz ;D Ale jest polski sklep i tesciu czasami robi. Ale chyba jeszcze mam z Niemiec w zamrazalniku.
 
chleb mozesz sobie piec sama.

Do garnka wodę, wrzucasz kiełbasę, dodajesz 4 ziarenka ziela angielskiego, 7 ziarenek pieprzu, 2 liście laurowe, owoce jałowca, 2 kostki rosołowe drobiowe i wołowe, duuużo majeranku. Gotujesz na małym ogniu, żeby kiełba sa sie parzyła.
Gdy się sparzy, wyjmujesz przesmażasz na masełku z cebulką, dodajesz do wywaru, do tego łyżka chrzanu, 5 łyżek octu sprytusowego i zagotowujesz. Dosładzasz zaciągasz smietaną z mąką i już
jaj ugotuj według własnego przepisu ;) ;D
 
reklama
o czosnku zapomniałam na smierć!!! :mad:
4 ząbki of kors, na koniec łyżeczkę masła, jak juz bedzie stygło.
To taki szybki, poznański, oszukany żurek! ;D
w Warszawie goście jak wpadają, to sie zajadają i pytają o zakwas ;D
z zakwasu czasami robie na święta wielkanocne, ale na codzień to mi sie nie hcce.
moja mam nazywa to bieda polewką.
Doxa jadła u mnie, to może Ci napisac, jak to smakuje. ;)
 
Do góry