reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

  • Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Propozycje obiadków i deserów

Tak sobie przeglądałam ten wątek i wiecie co - widać, że sporo z nas zajada już normalnie :) Bo wątek się ozywił znowu, a był dość daleko jeszcze niedawno.
Ja dziś robię ciasto drożdżowe, a na obiad mam indyka z sosem z warzyw - z zamrażalki oczywiście, ugotowanego w poprzednią sobotę ;)
 
reklama
Vertigo,
masło to masło, ale na oliwie z oliwek też to robiłam, a jeszcze lepiej na oliwie z oliwek cytrynowej (mniam)

Pierś obsypujemy solą i pieprzem i na rozgrzany tłuszcz ( w głębokiej patelni, lub rondlu, z pokrywką, bo potem trzeba dusić), obsmażamy na dużym gazie z każdej strony, dodaejemy pokrojoną w talarki cebulę, uwaga, żeby nie przypalić, ma tylko złapać kolor. Po obsmażeniu z każdej strony, skręcamy ogień i polewamy sokiem z jabłek, obkładamy jabłkami obranymi ze skóry i pokrojonymi w ćwiartki. Dusimy tak podlewając od czasu do czas ok. 1 godziny.
Na koniec można wyjąć mięso, obsypać sos powstały łżeczką mąki przez sitko, co by sie kluchy nie zrobiły.
Smacznego

Polecamy do tego kapustę włoską na słodko - kwaśno, żurawinę i kopytka.
 
taa,
a im wiekszy gaz, tym wiekszy
zygi.gif
 
A ja dzisiaj nabyłam w Ikei formę do chlebka ... teraz trochę minie zanim nabędę drożdże :laugh:
 
reklama
Do góry