magdusiek
Październikowa Mama 2005
- Dołączył(a)
- 28 Lipiec 2005
- Postów
- 10 272
ja już znalazłam
2 szklanki mąki krupczatki,
3/4 kostki masła,
kwaśna śmietana 18 % (ta z Piątnicy)
łyżeczka (malutka) soli
1 roztrzepane jajo
Zagnieść ciasto, na koniec dodać jajo i do zamrażarki na 20 minut.
Wyciągasz, smarujesz blaszkę masłem, rozciągasz na niej ciasto nakłuwasz widelcem i wkładasz do piekarnika nagrzanego do 200 stopni na 10 minut (u Ciebie, u mnie na 15 )
wyciągasz i robisz obkład: roztrzepać jajo ze śmietaną, solą, piprzem, papryką, pitruszką (natką), obłożyć ciasto np: boczkiem lub szynką polać jajem zapiec
gotowanym lub duszonym kurczakiem ,
wątróbkami drobiowymi,
warzywamy zilonymi,
krabami
cebulą i śmierdzielem
itp.
zawsze farsz zalewasz roztrzepanym jajem i zapiekasz następne 15. możesz posupać serem, tylko ostrożnie, żeby pizza Ci nie wyszła, bo nie o to chodzi
2 szklanki mąki krupczatki,
3/4 kostki masła,
kwaśna śmietana 18 % (ta z Piątnicy)
łyżeczka (malutka) soli
1 roztrzepane jajo
Zagnieść ciasto, na koniec dodać jajo i do zamrażarki na 20 minut.
Wyciągasz, smarujesz blaszkę masłem, rozciągasz na niej ciasto nakłuwasz widelcem i wkładasz do piekarnika nagrzanego do 200 stopni na 10 minut (u Ciebie, u mnie na 15 )
wyciągasz i robisz obkład: roztrzepać jajo ze śmietaną, solą, piprzem, papryką, pitruszką (natką), obłożyć ciasto np: boczkiem lub szynką polać jajem zapiec
gotowanym lub duszonym kurczakiem ,
wątróbkami drobiowymi,
warzywamy zilonymi,
krabami
cebulą i śmierdzielem
itp.
zawsze farsz zalewasz roztrzepanym jajem i zapiekasz następne 15. możesz posupać serem, tylko ostrożnie, żeby pizza Ci nie wyszła, bo nie o to chodzi