reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Propozycje imion dla naszych pociech

Status
Zamknięty i nie można odpowiadać.
Michał = Michael
Tomek = Thomas
Janek = Johny ...itp

Polskie imiona też są piękne i też można za granicą znaleźć odpowiedniki. Ja mieszkałam 4 lata w UK i wszyscy znajomi wołali na mnie Evelina, Evee itp, a ci co wołali Juwelina to tylko okazywali ignorancję.

sergeevna, no nie? Moja mama ma Krystyna i ciężko brzmi a np Christina już nie. To przez to "y" ;)

reklama
Ja będę miala ostrą batalię z moim M. co do imienia dziecka. W pierwszej ciąży miałam kilka opcji np. Mikołaj, Igor, Eryk, Sara, Zuza, Olga. Daliśmy jednogłośnie Mikołaj i nigdy nie żałowałam:) Mój synuś ma na imię dokładnie Mikołaj Arkadiusz ....;)

Elifit coś musi być z tym "y" ;-) Faktycznie, w wymowie "i" zamiast "y" robi różnicę. Jakoś nie upieram się na angielskie czy "zangielszczone" imię, po prostu mi się podoba :tak:

Tak samo jak dla chłopca - Igor, Daniel, Seweryn. Niestety, w bliskiej rodzinie mamy dwóch Danielów i nie chcemy powielać, a na Igora i Seweryna nie chce się zgodzić mój M. :dry: :-(

Venus myślcie teraz nad imieniem dla Małej Panienki :-) :tak: Ja Ci wróżę córcię teraz :-)

Sergi obyś okazała się dobrą wróżką ;) Ty oczywiście bezwzględnie będziesz miała Synusia, inaczej być nie może ;D

Co do imienia to już zaczynam myśleć, ale z drugiej strony nie chcę się nakręcać, bo jeszcze nawet nie byłam u lekarza :( Dopiero 3 grudnia.... Mój M. napewno będzie chciał wybrać dopiero w ostatniej chwili, ale ja przygotuje mu pakiet, które mi się podobają i będzie musiał coś wybrać;)

Mi się ostatnio śniło że wybraliśmy imiona "Tobiasz i Jowita".....Nie wiem dlaczego Tobiasz ale o Jowicie kiedyś rozmawialiśmy jak występowała dziewczyna o tym imieniu w chyba x-faktorze, mówiliśmy że ładne - ale Tobiasz?? My też bedziemy mieć duzy problem z podjeciem decyzji bo dla naszego synka od razu byliśmy zdecydowani że będzie Szymuś bo zawsze nam się podobało. Teraz będzie trudniej.
Dla chłopca podobają mi się takie imiona: Mikołaj, Filip, Wojtuś, Gabryś
Dla dziewczynki: Hania, Zosia, Iga, Pola, Gabrysia

A mnie sie imię Nataniel podoba i mogłabym tak nazwać syna ,Natan też ładne ,podobne i krótsze :-),
Ja to chyba tak na 100% nad imieniem bede myśleć w połowie ciazy,zazwyczaj w polowie dowiadywalam sie o płci moich dzieci :-).
U mnie pewnie ja wymysle imię ,ale tak łatwo nie bedzie bo M musi to imię zaakceptowac i z tym moze być kłopot hi . Ale bede nieugięa :-).

Ja też cały czas mówię, że nie muszę wybierać imienia męskiego, bo będzie dziewczynka
A swoją drogą czytając komentarze pomyślałam sobie, że przy moich zdolnościach i tak imię mi się przyśni ;-)

Pamiętam jak 7 lat temu moja mama chodziła w ciąży i całą ciąże mówiła do brzucha Kajtuś, cała rodzinka i tak chodziła i kombinowała jakie imię podoba nam się najbardziej, a jak urodziła zebraliśmy się wszyscy w szpitalu, spojrzałam na malucha i powiedziałam mamie, że musi być Mateusz
Więc jest Mateusz (Mati, Mathew) zmienione w chwili wypełniania dokumentów
Warto mieć kilka wariantów, bo w chwili gdy zobaczy się przed sobą taki mały skarb zmieniają się poglądy i upodobania, a imie które do tej pory nam się podobało może wydać się nieodpowiednie dla danej małej osóbki

no ja właśnie mam kilka faworytów..wiem co mi sie podoba a co nie.. ale chciałabym zdecydować po porodzie.. a już dostałam pytanie od taty jakie imiona... na tym etapie... mówie że nie mam jeszcze.. a jakies propozycje? rozumiem że rodzina ciekawa, ale wolałabym poczekać

Polskie imiona też są piękne i też można za granicą znaleźć odpowiedniki. Ja mieszkałam 4 lata w UK i wszyscy znajomi wołali na mnie Evelina, Evee itp, a ci co wołali Juwelina to tylko okazywali ignorancję.

Jak ktoś pierwszy raz czyta moje imię to mówi Ełęłina ale potem jak powtórzę Ewelina to nie mają probmemu :D Ja mam gorzej Irlandzkimi imionami

reklama
A mnie nie podobają się ani nowoczesne imiona (Natan, Brajan, Anżelika itp ) ani staromodne ( Tadeusz, Stanisław, Antoni). Mogą się nie podobać? Mogą ;)

Podobają mi się imiona dla dziewczynki np Maja albo Lena ale wolałabym dać Marysia i mówić Maja i Magdalena i mówić Lena ;)
Nie mniej mój mąż bardzo by chciał mieć Martynkę albo Jasia :)

Status
Zamknięty i nie można odpowiadać.
Do góry