reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Propozycje imion dla naszych pociech

Status
Zamknięty i nie można odpowiadać.
Katka, dokladnie :) gdybym miala miec dziewczynke to zastanawialabym sie miedzy innymi nad oliwia. Bardzo ladne i proste imie ;)

reklama
Oliwia jest teraz bardzo popularnym imieniem i raczej nie wymyślnym. Bardzo podoba mi się Maria. mam dwie koleżanki MArie w pracy, do jednej mówimy Maria do drugiej MArysia. tak pasuje do nich. i każdy wie o kogo chodzi :)

No słyszę dookoła, że Oliwia jest bardzo popularna a jeszcze nie trafiłam na żadną Oliwię :-D ani na małą ani na dużą. Za to dookoła wszędzie Julie i Zuzie.

Zgadzam się - Alicja fajne imię :-D I ostatnio coraz bardziej popularne (w rankingu popularności w pierwszej 10 jest) :tak:

Oliwia jak dla mnie bardzo ładne imię - też o nim myślałam, ale w mojej miejscowości w tym roku już 2 Oliwie się urodziły (a nawet połowy roku nie ma ) i wahamy się teraz między Natalią i Zosią :-(

Oliwia to dziwne/inne było ale 15 lat temu chyba albo jescze wczesniej

dla mnie wymyslne to takjak Katka pisala ,Jesika Wanessa ajeszce znam Wirginia i Taida(slyszalyscie kiedys?

Haust ja bym sie pewnie nad Zuzia zastanawialaa ale mamy mala sasiadke

Haust Natalia jest piękna :-) ja mam Natalkę w domu :-)

Wiecie co najważniejsze by imię się rodzicom podobało a nie wszystkim dookoła, prawda??? A co reszta o tym myśli to miejmy w nosie :-D

I masz 100% racje Katka.
Tak jak ze wszystkim. Każdy też stosuje własne metody wychowawcze, zasady i nikomu nic do tego.

Ale z pewnością każda z Was ma takie imiona i zachowania które działają wyjątkowo irytująco?

u nas będzie Zosia albo Alicja, podoba mi sie jeszcze Liliana. Mika masz racje, ogolnie chyba niektore imiona kojarzą sie z konkretna osobą której np nie lubimy albo cos, u mnie w rodzinie to nie dogodzisz, np tesciowej nie podoba sie Lilka bo zna jakąs i sie jej zle kojarzy, znowu mojej mamie Zocha, ale na szczescie to nasze dziecko więc i my bedziemy wybierać imie :)

Najwazniejsze to nie dac sie sterroryzowac otoczeniu (glownie rodzina sie lubi wtracac) jesli chodzi o wybor imienia. Pamietam jak moja mama sie na mnie obrazila, bo wybralam dla dziecka imie "jak dla ruskiego terrorysty" (Igor). W ogole cala rodzina krecila nosem, ze co to za imie. Ucielam te gderania, ze to moje dziecko nie ich i przestali komentowac.
Zatem babeczki, nie dawajmy sie i nazywajmy nasze dzieciaki jak chce.my my, a nie nasze babcie, ciocie czy inni wujkowie.

Mika, oj tak, sa irytujace imiona -u mnie problem z wyborem imienia dla synka z racji bycia nauczycielem. Niemal kazde imie kojarzy mi sie z jakims niefajnym uczniem i bylo bardzo ciezko sie zdecydowac na imie dla synka ( do teraz jestem niezadowolona z wyboru zreszta).

Ostatnia edycja:
reklama
Hubson - no nie dziwię ci się, że masz problem z wyborem imienia, przecież co roku masz nowych uczniów i charakterystyka/skojarzenie samo się przypina.

Zosia mi się podoba ale Zofia niestety już mnie, dlatego u nas odpadła.

Status
Zamknięty i nie można odpowiadać.
Do góry