reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Propozycje imion dla naszych pociech

Status
Zamknięty i nie można odpowiadać.
reklama
Małgorzatkar - gdzie 2 się bije tam trzeci korzysta ;-)
GiB - mnie też się Filip najbardziej podoba
Arabelka - u nas będzie Aleksander, ale zamierzamy do niego mówić Alek :-D mam siostrę cioteczną Olę i od małego wszyscy wołamy na nią Olek/Oluś, więc dwóch Olusiów żeby nie było to Alek :-D

Arabelka - u nas będzie Aleksander, ale zamierzamy do niego mówić Alek :-D mam siostrę cioteczną Olę i od małego wszyscy wołamy na nią Olek/Oluś, więc dwóch Olusiów żeby nie było to Alek :-D
u nas będzie Aleks, tak dzieciaki wymyśliły, bo siostra M ma małego Olafa i wszyscy na niego wołają Oluś, ale pewnie i tak czasami i nasz będzie Olkiem.

U nas dowiedzieliśmy się w 19 tygodniu, że będzie chłopiec (tak jak myślałam!). Zrobiłam listę kilku imion, które mi się podobają i potem przejrzał je przyszły tata.
Wybraliśmy Kornela.
Dobrze nam się kojarzy, m.in. z bajkami o Koziołku Matołku i z Awanturą o Basię ;)

Poza tym podobają mi się imiona: Wiktor, Leon, Konstanty (Kostek) (zaraz poczytam czy któraś z Was się na takie zdecydowała).
Antoni, Franek, Staś też są piękne, ale postanowiliśmy wybrać trochę mniej popularne, choć te są oczywiście urocze.
A z takich bardziej crazy ;) to podobają mi się i mojemu partnerowi również Mieszko i Krzesimir tylko nazwisko będzie samo w sobie ciężko wymawialne i to byłoby chyba za dużo.

A z takich bardziej crazy ;) to podobają mi się i mojemu partnerowi również Mieszko i Krzesimir tylko nazwisko będzie samo w sobie ciężko wymawialne i to byłoby chyba za dużo.

Rzeczywiście crazy :D Miałam na studiach jednego Mieszka i niby na studiach człowiek jest już w miarę dojrzały, to jednak słyszało się podśmie****ki z jego imienia.

Ja mialam Mieszka w gimnazjum i liceum i nawet przez chwile sie w nim kochalam ;) ladne imie. Krzesimir to dla mnie zbyt dziwne :p

reklama
Też dla chłopca podobało nam się imię Krzesimir :) ale że jest dziewczynka to będzie Blanka

Status
Zamknięty i nie można odpowiadać.
Do góry